mamaplus

Mariana Mihăilă: Mă bucur că nu s-a serbat Halloween-ul la grădinița la care merge fiul meu!

-
//
01.11.2020

În ultima zi de octombrie este marcat Halloween-ul – o sărbătoare împrumutată din Occident, care rămâne a fi însă una controversată la noi din cauza caracterului sumbru pe care îl promovează. Chiar dacă mai multe familii de la noi s-au deghizat în monstruleți sau alte creaturi malefice pentru a marca această sărbătoare, există și persoane care se opun celebrării Halloween-ul. Interpreta Mariana Mihăilă spune că nu este adepta acestui eveniment și se consideră o norocoasă, pentru că la grădinița pe care o frecventează fiul său de 4 ani nu a fost marcată serbarea cu creaturi groaznice.

”Este o sărbătoare pe care eu nu o consider normală. Nu judec pe nimeni, este părerea mea pur subiectivă. Poate cuiva i se pare amuzant, vesel sau nostim. Mie însă nu, pentru că îmi pare un eveniment strașnic care mă sperie. Văzând acele măști, sânge, monștri... După părerea mea, cei care au inventat acest eveniment au făcut-o cu un scop - e multă psihologie aici, ca să trezească în oameni violența, răutatea. Asta e părerea mea personală și nu vreau copilul meu să știe de Halloween!”, spune Mariana.

Tânăra mămică susține că îi este foarte recunoscătoare educatoarei copilului său care nu a organizat serbarea de Hallooween, ci Toamna de Aur.

”A avut loc un matineu săptămâna asta, unde s-a vorbit despre roadele toamnei, frunze aurii, copaci... La alte mămici însă am văzut poze cu activități de la grădiniță cu acest eveniment dezastruos și strașnic după mine.

Să recunoaștem că copiii noștri și așa sunt obraznici, mai fac capricii, mofturi. Am fost și eu naivă să cred că o să am un copil perfect, adică cumințel ca un îngeraș, așa cum cânt eu în piesa aia... Dar nu este chiar așa, îmi mai face și el scandaluri că nu-i iau jucăria preferată sau că nu-l duc la joacă. Avem de toate, ca și toate mămicile. Nu credeam că o să am un copilaș care o să-mi facă scandal în public și o să mă facă să roșesc din cauza lui, dar asta se întâmplă. Poate e din cauza vârstei sau poate noi părinții avem tendința să-i răsfățăm prea mult.. Dar, dacă noi am promova și Halloween-ul, i-am învăța lucrurile astea urâte, răutățile – cum ar deveni copiii noștri? Eu cred că ar deveni și mai nervoși, și mai obraznici.”, a mai mărturisit Mariana Mihăilă.

mamaplus