Icoanele cu Maria, Fecioara Preacurată și Maica Domnului trebuie să se găsească în orice casă de creștin. Aceste icoane trebuie să fie prețuite și îngrijite, să rămână aproape de sufletul tău deoarece ele te protejează și îți ocrotesc familia. Iată ce locuri din casă sunt cele mai potrivite să ții icoana Fecioarei Maria.

La fel ca toate celelalte icoane ale lui Iisus, și icoana Maicii Domnului trebuie așezată pe un perete sau într-un colț de cameră orientat spre răsărit. Icoana trebuie să primească lumina soarelui, iar dacă acest lucru nu este posibil, înaintea ei trebuie să aprindem o lumină, o lumânare sau o candelă mică.

Preoții ne învață să avem aproape în fiecare încăpere din casă câte o icoană. Dar, în mod deosebit, icoana Fecioarei Preacurate trebuie ținută în cea mai luminoasă cameră sau în dormitorul copiilor, orientată spre răsărit și spre fereastră. De asemenea, când te rogi în fața icoanei de acasă trebuie să fii cu fața către răsărit. Așa primești toată binefacerea pe care o aduce în casa ta icoana.

Doar două obiecte se țin în fața icoanei

În fața icoanei trebuie să stea o lumină aprinsă, mai ales în momentele în care te rogi, chiar dacă este dimineața devreme.

Și tot în fața icoanei trebuie să stea o crenguță de busuioc sfințit primit la biserică de Florii sau cu prilejul altor sărbători.