mamaplus

Lia Taburcean, primele dezvăluiri despre sarcină și naștere: ”Am născut la 42 de săptămâni”

-
//
19.11.2021

Deși a devenit mamă acum 11 luni, interpreta Lia Taburcean este foarte discretă și nu a dezvăluit prea multe detalii despre sarcină, naștere și perioada postpartum. Artista a adus pe lume un băiețel de 4 kilograme în data de 8 ianuarie 2021, fiind un moment foarte așteptat de întreaga familie. Lia spune că a ținut totul în mare secret, deoarece pierderea sarcinii anterioare a fost prea dureroasă pentru ea. Sarcina cu Răzvan a fost una fără complicații, deși a avut vreo două săptămâni de toxicoză. Ea s-a bucurat din plin de această perioadă și a așteptat cu mari emoții ziua în care micuțul va veni pe lume.

Artista a ales să nască la o clinică privată din capitală, pentru că și-a dorit să fie o experiență confortabilă. Soțul ei nu a asistat însă la naștere.

”S-a născut un băiat sănătos, de 4 kilograme. Aveam o burtică mică, ziceai că nici nu eram însărcinată. Am născut prin cezariană. Eram la a 42-a săptămână și bebelușul nu prea avea de gând să vină pe lume. Îi era foarte bine acolo.”, mărturisește Lia Taburcean în cadrul unui interviu pentru Telemagazin.

Lia mai spune că deși perioada postpartum a fost destul de complicată, inclusiv din cauza depresiei postnatale, ea conștientizează în același timp și părțile frumoase.

”Cel mai complicat este faptul că trebuie să împarți toată dragostea ta. Chiar stăteam și mă gândeam: Dacă o să am al doilea copil, cum o să împart dragostea asta și pentru el? Pentru mine Răzvan e totul. (...) Am avut o depresie postnatală foarte agresivă, pentru că mă agățam de toată nimica și plângeam la orice pas. Nu realizam încă faptul că sunt mamă și îmi era foarte greu, dar cu timpul am încercat să ies cu prietenii, să ies și singură, mergeam foarte des la țară și cumva am scăpat de treaba asta.”, mai povestește tânăra mămică.

Cu toate că a avut o depresie postnatală profundă, artista spune că nu a apelat la ajutor specializat.

”Treaba asta cu psihologul nu știu cum să o înțeleg. Poate pentru oamenii care sunt prea slabi de caracter. Am fost și eu slabă în situația asta, dar eu am știut cum să mă iau în mâini. Realizam ce e bine pentru mine și ce nu e bine și puteam să controlez situația – dacă să plâng sau să nu plâng.„, mai spune interpreta.

Menționăm că Lia Taburcean s-a căsătorit în toamna anului trecut cu Dumitru Macari.

mamaplus