mamaplus

Lenuța Gheorghiță: ”Eu aveam o frică enormă cândva că nu o să am copii niciodată”

-
//
12.11.2021

Deși acum mulți ani credea că soarta în rezervă un viitor mai sumbru în ceea ce privește maternitatea, interpreta de muzică populară Lenuța Gheorghiță se mândrește azi cu doi copii pe care îi iubește ca pe ochii din cap. Artista se declară o mamă împlinită, pentru că are un băiat și o fetiță. Magda va împlini 12 ani în luna decembrie, iar mezinul familiei, David, are 7 ani și este elev în clasa întâi.

”Acum, după 40 de ani, pentru mine contează familia mea. Cariera ta de succes nu te așteaptă acasă, locul tău în societate n-o să-ți șteargă lacrimile și n-o să te iubească. Eu acasă sunt totalmente altfel. Eu acolo mă regăsesc și îmi reîncarc bateriile. Îmi place să stau cu copiii și știu că ei foarte repede cresc. Cu fetița mea suntem prietene, evident că există și o limită oarecare. David este băiețelul mamei, el abia a ieșit din grădiniță. El acum e în clasa întâi și încă mai vine la noi și doarme cu noi în pat pentru că vine ”bau bau”, a mărturisit interpreta în cadrul unui interviu pentru Telemagazin.

Fiind o fire sinceră și deschisă, Lenuța Gheorghiță a vorbit în premieră despre temerile pe care le avea înainte de a deveni mamă.

mamaplus

”Eu aveam o frică enormă cândva că nu o să am copii niciodată, pentru că am cântat mult pe la nunți, pe afară. Înainte erau corturi și era frig și îmi părea că niciodată nu o să fac copii. Eu cred că bunul Dumnezeu atât de tare m-a blagoslovit și m-a iubit și mi-a dat cei mai frumoși copii. Pentru ei aș face orice.

Acum e o perioadă în care eu copilăresc lângă ei, îi ador, dar nu cresc nici prinți și nici prințese. David știe că nu se poate să vorbească urât cu vreo fată. Ei au niște reguli de respectat: pătuțurile strânse, hăinuțele puse la loc, spălăm dinții dis-de-dimineață, ne pieptănăm, papucii trebuie să fie curați. Eu sunt cea mai autoritară în casa noastră.”, a mai adăugat ea.

Lenuța Gheorghiță spune că îi place să fie o gospodină bună acasă și își alintă mereu copiii cu diverse bunătăți. Cât despre educația lor, ea afirmă că niciodată nu și-ar înscrie copiii la o școală privată sau dintr-o altă țară.

”Un copil nu are nevoie să meargă la o școală privată. Un copil nu are nevoie să-și facă studiile în străinătate când e mic. Copilul are nevoie de o școală normală, cu profesori normali și cu o atitudine corectă. Copilul care vrea – învață, cel care nu vrea – nu învață. Eu le dau posibilitatea să aleagă ce își doresc. Eu cunosc foarte mulți colegi de-ai mei care țin neapărat ca copiii lor să învețe vioara, pianul. Acei copii nu știu ce înseamnă o minge, prietenie, gașcă, pentru că toată ziua repetă. Dacă vor dori copiii mei vreodată să pășească pe urmele mele și să ajungă în viitor artiști, eu o să-i ajut.”, afirmă interpreta.

Menționăm că Lenuța Gheorghiță este căsătorită de 12 ani cu Boris Cojocaru.

mamaplus