mamaplus

Kătălina Rusu, detalii exclusive despre a doua naștere: ”Travaliul și nașterea au durat două ore”

-
//
25.10.2021

La o lună de când a devenit mămică pentru a doua oară, interpreta Kătălina Rusu este mai fericită ca niciodată. Chiar dacă medicii se arătau sceptici că va duce sarcina la termen, se pare că norocul a fost de partea ei și a născut în săptămâna 39 de sarcină o fetiță perfect sănătoasă pe care a numit-o Mia. Kătălina ne-a povestit în premieră despre grijile și provocările de care a avut parte în timpul sarcinii, dar și despre naștere, care a fost una deosebită.

”Așa s-a întâmplat ca în săptămâna 23 de sarcină, la scurt timp după ce am încheiat filmările pentru cel mai recent videoclip al meu, am ajuns la un control de rutină și am aflat o veste care mi-a dat toate planurile peste cap. Medicul mi-a zis clar că am nevoie urgentă de repaus la pat și chiar dacă îmi doream mult să mai imprim vreo două piese noi, nu a fost să fie.

La început mi-a fost foarte greu să-mi pun viața pe stop și să stau zile întregi internată în spital. Am fost diagnosticată cu insuficiență cervicală și nimeni nu mi-a dat șanse atunci că voi ajunge la 39 de săptămâni și 4 zile! Dar iată că am reușit să nasc la fel de bine cum a fost și prima dată.”, mărturisește Kătălina Rusu pentru MamaPlus.md.

mamaplus

Dacă în perioada primei sarcini Kătălina făcea sfoara fără nicio problemă, a doua sarcină a venit cu riscul de naștere prematură. Proaspăta mămică spune că a avut momente de panică la început, dar a găsit o modalitate de a depăși acea etapă complicată.

”Cel mai mult contează gândirea pozitivă. Este jumătate din succes. Și eu am avut depresie, am început să plâng și îmi era foarte greu să realizez ce mi se întâmplă. Atât medicii cât și cei mai apropiați oameni m-au susținut și am reușit să îmi adun forțele și să văd latura pozitivă a lucrurilor. Până la urmă totul depinde de starea noastră lăuntrică, iar bebelușul este sensibil la sentimentele mamei. Mai ales în perioada sarcinii.”, a mai adăugat artista.

Proaspăta mămică ne-a mai povestit și câteva detalii despre experiența sa la nașterea Miei. Kătălina spune că a mizat în primul rând pe tehnicile de respirație și recomandările medicului.

”A fost dureros, nu a fost ușor, dar a fost repede…”

mamaplus

”Să știți că pe lângă cele trei tehnici de respirație și sfaturile medicului, am cântat în timpul travaliului. Asta m-a ajutat foarte mult. Ambele sarcini au fost foarte diferite, acum m-am dus cu apele întregi și chiar cred că e mai bine ca medicul să rupă apele, iar contracțiile să înceapă în mod natural. Am născut și de această dată pe cale naturală, fără epidurală. A fost dureros, nu a fost ușor, dar a fost repede, travaliul cu tot cu nașterea au durat două ore”, a precizat Kătălina Rusu.

Perioada postpartum vine cu provocările ei, mai ales dacă ești la a doua experiență, iar copilașul mai mare are nevoie de multă atenție.

”Femeile care nasc natural știu ce înseamnă asta. Ai nevoie de timp ca să te recuperezi. Mai am dureri, dar oricum, din primele zile eram în picioare și alergam dupa Melissa. Dacă fetița mai mare avea colici după o lună, Mia a început să plângă cu lacrimi încă din maternitate. Nu se sătura și chiar dacă o hrăneam cu ambii sâni, avea nevoie și de biberon. Iată de ce este necesar ca în bagajul de maternitate să ai și lapte praf de rezervă. Nici nu știi cum vine pe lume un pofticios adevărat!”, susține proaspăta mămică.

Kătălina ne-a mai povestit și care a fost reacția Melissei la apariția unui nou membru în familie.

”Diferența dintre ele nu este atât de mare, Melissa încă nu are doi ani. Este puțină gelozie, dar oricum vine, vorbește cu ea, o mângâie. Noi îi povesteam încă în perioada sarcinii că va avea o surioară și-i arătam burtica în creștere. Acum încercăm să-i acordăm atenție Melissei, ca ea să nu se simtă marginalizată. Cât o țin pe Mia la piept, încerc sa discut cu Melissa, să o implic în proces.”, spune tânăra mămică.

Menționăm că interpreta Kătălina Rusu este căsătorită cu Andrei Croitoru. Cei doi au sărbătorit 3 ani de căsnicie în data de 14 octombrie.