mamaplus

Jennifer Lopez, despre sarcina târzie, sfaturile nesolicitate și educația copiilor

-
//
27.07.2021

Diva pop Jennifer Lopez a împlinit frumoasa vârstă de 52 de ani în data de 24 iulie. Artista are doi copii minunați - gemenii Max și Emme, care au apărut în viața ei în anul 2008, pe când avea 38 de ani. Datorită procedurii FIV, Jennifer și-a văzut visul împlinit, însă habar nu avea câte lecții de viață îi va oferi rolul de mamă. Vezi în continuare câteva citate selectate din interviurile cu Jennifer Lopez în care vorbea despre maternitate.

Sfaturile nesolicitate

Nici nu vă puteți imagina cum e să fii mamă. Nu vei ști nimic despre asta până nu vei deveni mamă. Înainte le ofeream sfaturi prietenilor mei care aveau copii și mă priveau într-un mod foarte ciudat. Acum, când sunt și eu mamă de gemeni, vă spun cu toată sinceritatea că m-am dus la ei și mi-am cerut scuze.”, spune Jennifer.

Sarcina târzie

Copiii mi-au făcut viața mai frumoasă. Le mulțumesc mult pentru asta și să știți că nu am prins sarcina din prima... La un moment dat am început să cred că nu se va întâmpla niciodată, așa că acum pot spune cu mâna pe inimă că sunt o norocoasă. Știu că lucrurile ar fi luat o altă întorsătură, dacă nu apelam la procedura de fertilizare in vitro...

Despre muncă și educarea copiilor

Mă gândesc mult cum aș putea să-i învăț și să-i determin pe copiii mei să muncească cu multă sârguință. Am aflat între timp câteva lucruri importante despre educarea copiilor: copiii nu fac ceea ce le spui tu, ei fac ceea ce faci și tu. Atunci când eram mică îi urmăream pe părinții mei - tata lucra în tura de noapte și eu îmi dădeam seama cât de mult muncește pentru noi.

Mama mea era vânzătoare, iar eu nu-mi doream decât să-i văd pe părinții mei că sunt mândri de mine. Încă din copilărie am știut bine ce înseamnă disciplina și întotdeauna mă pregăteam pentru o nouă competiție sau pentru a-mi atinge un nou scop.

Echilibrul din viața unei mame

Ne dăm bine seama că femeile ating apogeul în jurul vârstei de 40 de ani, că au în interiorul lor un potențial colosal. Este posibil să rămâi în formă, chiar și după ce viața ia o altă întorsătură și devii mamă. Lumea nu se învârte în jurul copiilor. Pentru a fi o mamă bună sau o femeie superbă, ar trebui să devii în primul rând o personalitate - înțelegeți despre ce vorbesc? 

Despre viitoarea carieră a copiilor

Copiii mei sunt foarte creativi, dar nu pot să spun în ce punct vom ajunge la final. Eu o admir pe Emmme atunci când cântă. Îi place să danseze și poate să urmărească ore în șir cum dansează alții, dar nu pot să spun acum cu certitudine că asta e calea ei în viață. Poate că va deveni un coregraf talentat... Am mai observat că Max se simte bine în fața camerei.

Despre recunoștință

Eu știam din start că trebuie să devin mai bună. Eu știam că trebuie să urc tot mai sus, să fiu mai puternică decât am fost la început. Prin prisma acestei iubiri necondiționate eu am putut să mă uit la cariera și viața mea cu alți ochi. Le mulțumesc pentru asta copiilor mei, Max și Emme. Urmează multe lucruri interesante și simt în adâncul sufletului că viitorul va fi mai colorat și mai strălucitor.

Educarea copiilor

Credeți-mă sau nu, eu nu sunt o persoană severă sau dură. Sunt plină de dragoste, iar odată cu apariția copiilor am devenit și mai blândă. Am înțeles între timp că uneori totuși trebuie să dau dovadă de un alt temperament atunci când fiul meu îmi pune la încercare nervii.

Cu fetița e suficient să fiu un pic mai severă decât de obicei și imediat mă ascultă. Fiul meu însă, pe când avea 4 ani, striga în gura mare și fugea de lângă mine. După asta, unica replică pe care o aveam era: ”Aaaa, ce să fac acum?”

Jennifer Lopez mai mărturisește că nu-și dorește ca gemenii ei să facă parte din showbiz, pentru că ar trebui să ducă o viață normală - să frecventeze școala, să comunice cu semenii lor și să crească armonios.