mamaplus

Hernia la bebeluși – simptome, factori de risc și tratament

0
//
22.03.2019

Poate că nu știai, dar hernia este o afecțiune destul de obișnuită în cazul copiilor și chiar al bebelușilor, care pot să se nască cu ea. Vestea bună că hernia poate fi tratată cu ușurință dacă este despistată devreme și micuțul primește îngrijiri medicale cât mai repede.

mamaplus

Ce este hernia

Hernia este un fel de nodul sub piele, care poate varia că și dimensiune și apare de obicei în zona inghinală sau stomacală. În majoritatea cazurilor musculatura stomacului și pelvisului formează o barieră care delimitează organele interne, însă atunci când apare un gol în această barieră, se poate dezvoltă hernia, care este creată de o parte a abdomenului bebelușului, sau chiar a intestinelor sale, facilitând apariția nodulului.

Simptomele herniei 

Uneori hernia este ușor de identificat, fiind evidență imediat, însă în alte cazuri ea nu poate fi identificată până când copilul nu plânge, nu tușește sau nu folosește toaletă și nodulul de sub piele devine evident din cauza presiunii create în abdomen.

Ce cauzeaza hernia bebelușului

Atunci când se naște bebelușul există un inel din țesut și mușchi în jurul cordonului ombilical, care de obicei se închide înainte de naștere, dar nu întotdeauna. Atunci când inelul nu se închide, el se transformă în hernie.

Uneori, hernia apare fără niciun motiv, însă există anumiți factori de risc care pot indică dacă bebelușul tău prezintă un grad de risc mai ridicat în dezvoltarea acestei afecțiuni. 

mamaplus

Tratamentul herniei depinde de localizarea sa și de gradul de severitate, însă în alte cazuri intervenția chirurgicală poate fi singua soluție pentru a trata hernia copilului.