mamaplus

Gânduri de mămici: ”Ce-ar fi dacă m-ar lăsa să merg singură la baie de data asta?”

0
//
03.12.2019

Una din acele dileme delicate din rutina zilnică a mămicilor este mersul la toaletă. Cât de amuzant ar părea la început, lucrul acesta nu mai e la fel atunci când ți se întâmplă de fiecare dată când mergi la baie și în unele cazuri asta ar putea rămâne valabil și pentru perioada adolescenței. Câteva mămici au povestit cum încearcă să lupte cu micuții lor și să le explice că mersul după ele la toaletă nu este o decizie bună, oricât de mult le-ar plăcea asta.

”Băiețelul meu de 2 anișori se ține scai de mine și atunci când am nevoie de intimitate maximă. Unde mai dai că el e un comentator cu talent, mai ales atunci când stau pe veceu și mă privește cu atenție, analizând cu voce tare tot ce vede. Am încercat de câteva ori să încui ușa, dar de fiecare dată s-a terminat cu crize de isterică. Aștept să crească mai mare…”

”Fetița mea adoră hârtia igienică și își amintește că îi place să se joace cu ea exact atunci când am eu nevoie mare să merg la WC. Cred că e inutil deja să o mai rog să facă asta în altă cameră”

”Când vede că mă duc la baie, urlă de bucurie. Haz de necaz, nu alta…”

”Preferata mea e povestea unei prietene bune din copilărie. Fiică-sa, când era mică, mică, dar destul de mare ca să facă saltul de la oliță la WC, o târa pe maică-sa după ea în baie, „ca să nu fac singură.” Ea percepea acest lucru ca pe o tradiție de familie, care nu poate fi încălcată, iar dacă se întâmplă asta, mama era sancționată dur cu crize de plâns și proteste veșnice în casă.”

”Când văd ochii aceia mari și perfecți care mă roagă să o las să vină după mine, nu pot să o refuz. Știu că asta nu duce la nimic bun, dar deocamdată mergem la veceu împreună.”

”În caz că vă imaginați că scăpați de povestea asta la un moment dat, adevărul e că momentul acela poate fi destul de îndepărtat… Am o prietenă peste care intră băieții în baie și acum, la 14 ani. „Mama, scuze, dar e urgent… ” Dacă, totuși, reușește să îi oprească la ușă (pe partea cealaltă), nu tac până când nu termină tot, tot ce au de spus.”

mamaplus