Tu și partenerul tău obișnuiați să vă petreceți serile povestind cu prietenii la un pahar sau pregătindu-vă pentru un weekend distractiv. Acum, tot ce faceți este să mormăiți că vă e somn și să împărțiți canapeaua pentru o jumătate de oră înainte de a adormi buștean amândoi. Poate fi un pic șocant să descoperiți cât de mult vă solicită cel mic și vă pune la încercare relația. Dar să devii părinte nu înseamnă că totul se va rezuma la a schimba întruna scutecele bebelușului.

Cu câteva măsuri care vă vor ajuta să vă adaptați noii situații, puteți fi siguri că aveți totul sub control, acum când nu mai sunteți doi, ci trei. Când locul baloanelor și florilor este luat de biberoane și scutece, este evident că relația voastră va suferi schimbări.

Totul se schimbă

Este normal ca un copil să îți schimbe total viața. Trebuie să vă obișnuiți cu această nouă persoană și cu noile voastre roluri. Dacă înainte, voiați să ieșiți în oraș și să stați toată noaptea sau să dormiți dimineața până mai târziu, nu era nicio problemă. Când în viața voastră vine copilul, lucrurile se schimbă, stilul de viață e altul și trebuie să vă adaptați. Pentru a menține un echilibru, trebuie să ai priorități. De acum, pe primul loc vine copilul vostru, apoi tu și relația cu partenerul tău, nu prietenii voștri.

Mi-e somn!

Tot ce vă doriți este să stați măcar puțin întinși în pat? Atunci când sunteți amândoi foarte obosiți este recomandat să încercați beneficiile moțăielii. Așteptați ca bebelușul să ațipească sau faceți cu rândul, lăsându-l pe celălalt să meargă să se întindă puțin. Pune ceasul să sune după 20 de minute. Apoi închide ochii și respiră încet și adânc, inspirând, apoi expirând. Îți vei încărca astfel bateriile. Este cel mai bun lucru pe care îl puteți face amândoi pentru a vă simți odihniți și lucizi.

Doar tu și partenerul

Chiar dacă ai dormit suficient, nu e de ajuns. Este nevoie să petreci ceva timp și cu partenerul tău. Trebuie să vă faceți timp să fiți numai voi doi. Să fiți alături ca parteneri, nu numai ca mami și tati. Fixați-vă acest timp pe care să îl petreceți împreună. Nu mai petreci ca înainte câteva ore să te pregătești să ieși în oraș.

Acum, după ce ai hrănit copilul și l-ai culcat, îți rămân câteva minute să te aranjezi. Dar merită acest lucru, când în cele din urmă aveți puțin timp și pentru voi doi.

Dragoste? Nu azi!

Este normal să vedeți că viața voastră sexuală suferă un declin când încercați să vă adaptați noii situații. Amândoi sunteți obosiți. Lipsa vieții amoroase poate deveni o problemă pentru proaspeții părinți. Prioritatea mamei este să doarmă, nu sexul. Dar cum bărbatul gestionează mai bine stresul prin sex, prin urmare există deja un mic conflict. Trebuie să discutați despre ce simțiți în legătură cu acest lucru.

Soluția? Comunicarea!

Pentru a vă menține relația este bine să comunicați cum vă simțiți în această încercare de adaptare la noua viață cu cel mic. Cuvântul de ordine trebuie să fie „noi”, ce vom face noi în legătură cu asta? Partea bună în toata această experiență care va întoarce viața pe dos este că vă apropiați și mai mult. A trece împreună prin aceasta vă consolidează și mai mult ceea ce aveați înainte: nu sunteți doar iubiți, ci o familie.