Nu e nimic neobișnuit să faci sex cu fostul iubit. Probabil, în trecut, ți s-a întâmplat asta cel puțin o dată. Sau, recent, te-ai despărțit și ești în etapa în care vă mai intersectați la așternut. Iată de ce ai de pierdut mult mai mult decât ai de câștigat.

Nu poți procesa despărțirea

Cum ai putea să îl scoți din viața ta, când el încă e prezent acolo? Fiecare despărțire este o pierdere ce presupune un proces de doliu cu mai multe etape. Avem negarea, furia, tristețea, negocierea, acceptarea. Sex cu fostul iubit se traduce printr-un blocaj emoțional, indiferent cât de ok spui că ești.

Să faci sex cu fostul iubit îți afectează stima de sine

El a inițiat despărțirea, tu ai fost de acord. Sau tu ai apelat la ruptură ca o metodă de a-l trezi la realitate. Dar încă ești prinsă emoțional sau visezi, în secret, la împăcare. Imaginează-ți ce impact are asta. Să vrei să fii cu cineva, iar el să nu-și dorească nimic mai mult decât prieteni cu beneficii… Desigur, după ce aveți un istoric, și la un moment dat erai o prioritate pentru el. Un joc emoțional cât de poate de nesănătos pentru tine, în care puterea este la fostul iubit, iar stima ta de sine distrusă sistematic.

Hormonii îți joacă feste

Când faci sex cu fostul iubit sunt eliberați o serie de hormoni, așa cum se întâmplă în mod normal în timpul fiecărei partide de amor. Hormonul atașamentului (oxitocina) va scoate la iveală sentimente pe care le credeai pierdute. Mai simplu spus te reaprinzi în ceea ce-l privește pe fost. De aceea, de exemplu, sexul fără implicații, practicat regulat, te face să te atașezi de bărbatul cu care crezi că ai o poveste fără angajament.

Sex cu fostul iubit – sursă de speranțe false

Așa cum spuneam și anterior, poate visezi cu ochii deschiși la împăcarea care în mod cert nu va veni. Pentru el este simplu. Primește sex ori de câte ori dorește, iar dacă are tentințe manipulative se va folosi de sentimentele tale ca să-și atingă scopul. Nu te păcăli că aceasta este metoda sigură prin care el se va întoarce înapoi. Dezamăgirea va fi cu atât mai mare când vei afla că se vede și cu alte femei, sau a început să iasă cu cineva cu care lucrurile capătă o nuanță mai serioasă.