Despre alimentația copilului s-a vorbit dintotdeauna. Un lucru e cert: mâncarea preparată pentru copii necesită respectarea unor reguli importante, pentru a nu dăuna sănătății lor.

Fiecare mamă alege, după propria dorință, ce este mai potrivit pentru copilul său. Medicii pediatri, dar și bucătarii calificați au câteva recomandări de aur pentru mame, în ceea ce privește nutriția micuților.

Reguli pentru mame de la medicul pediatru Ioana Alina Anca:

 • Prima regulă importantă este asigurarea unor alimente variate, dar tot în cadrul acestei reguli, trebuie să țineți cont de faptul că există unele alimente recomandate și altele nerecomandate, în funcție de vârstă. Deci, varietate cu respectarea recomandărilor pentru vârstă.
   
 • Păstrarea unor norme igienice foarte stricte, pentru că prepararea alimentelor în mod artizanal, așa cum se spune în bucătărie, poate să contamineze alimentele cu diverși germeni și să genereze infecții digestive.
   
 • Alimentele utilizate să fie proaspete și, pe cât posibil, să nu aibă aditivi alimentari, care sunt nocivi pentru organismul uman, în general, și pentru cel al copilului, în mod special.
mamaplus

Reguli pentru mame de la bucătarul Adi Hădean:

 • În primul rând, o mamă trebuie să gătească pentru copilul ei, iar cel mic ar fi bine să fie implicat în bucătărie și să fie adus mai aproape de mâncare. El trebuie să vadă cum se face acea mâncare, iar o sugestie pentru mamă ar fi ca ea să-i explice copilului ce fel de gustare este, cât este de bună. Astfel, îi faci copilului încă de mic o educație alimentară.
   
 • O altă recomandare pentru mame e să nu forțeze copiii să mănânce ceea ce nu le place, ci să-i obișnuiască treptat cu anumite gusturi și texturi. 
   
 • O sugestie ar mai fi să evite, cât se poate de mult, alimentele care provoacă celor mici alergie. Este destul de simplu de aflat care alimente provoacă reacții alergice printr-un test.