Psihologii recomandă insistent integrarea copiilor în activitățile diurne ale familiei, deoarece acest lucru, în primul rând, îi ordonează și responsabilizează. Prin urmare, fiecare mămică își dorește ca micuțul ei să ia parte la munca de echipă. METRO a decis să vină în ajutor mămicilor cu câteva sfaturi creative despre cum să implice corect și interactiv copilul în activitățile casnice.

mamaplus

Ordine prin culoare

Una dintre metodele potrivite pentru a include copii în făcutul curățeniei este să le dai sarcina de a sorta obiectele după culoare. Pentru asta poți să le oferi cutii în care să aranjeze propriile jucării sau haine după culori, împărțite pe game.

Copii au un potențial aparte de a distinge anumite nuanțe, așa că poți să îi rogi să găsească cele mai apropiate culori și să le ordoneze într-un curcubeu. Această metodă este potrivită atunci când vrei să îi implici în aranjarea rechizitelor de birou, mai ales în clasele primare, când au nevoie de un imbold aparte pentru a se implica.

mamaplus

METRO îți vine în ajutor cu tot felul de organizatoare pentru dulapuri și birouri, de diferite nuanțe, ceea ce îți va ușura misiunea, și îi va da claritate celui mic, pentru ca acesta să ia parte energic la sarcinile gospodărești.

Ordine prin mărime

Aici interesul primar este să îi permiți copilului tău să aplice aptitudinile sale logistice și să aleagă dimensiunile oportune pentru fiecare obiect. Poate că nu îi va reuși din prima, dar ai răbdare, acesta va găsi locșorul potrivit. Pentru ca să-l stimulezi, cumpără-i un joc LEGO și adu-i aminte că, uneori, curățenia este exact o astfel de provocare.

Nu uita să îi arăți cât de frumos și estetic va arăta dulapul său, dacă fiecare obiect se va afla în locul ideal. La METRO găsești containere perfecte în care copilul tău poate păstra jucăriile, birotica și rechizitele.

mamaplus

Etichetele – un ajutor indispensabil pentru fiecare mămică

Te-ai săturat să răspunzi de zece ori la întrebări de genul: „Unde îmi sunt ciorapii?” sau „Mami, unde sunt creioanele colorate cu unicorn?”. Dacă da, atunci e momentul să descoperi, alături de cel mic, etichetarea.

Dacă fiecare compartiment al dulapului său va avea aplicată o etichetă, atunci cu siguranță lucrurile vor deveni mai mult decât clare. Pentru asta înarmează-te cu stickere, pixuri colorate și încercați, evident, împreună cu copilul, să dați denumiri celor mai relevante categorii de obiecte.

Cel mai important este să îi arăți copilului tău că este parte din proces, așa că pe fiecare etichetă, acesta poate aplica un mic desen sau o amprentă de degețel înmuiat în cerneală sau guașă. Această intervenție va personaliza întreaga activitate, iar copilul tău se va simți implicat, va deveni parte din ceva mai mult.

Dincolo de toate aceste proceduri, cel mai important este propriul exemplu. Dacă vei arbora un zâmbet plăcut, atunci când începi să faci curățenie, cu siguranță, rezultatele nu vor întârzia să apară. Copilul tău va percepe întreg procesul ca pe ceva foarte plăcut și util, nu ca pe o pedeapsă. Pentru rezultate eficiente, setați o zi dedicată curățeniei și dați-i o denumire mai interactivă, astfel încât să reprezinte o aventură în deplinătatea sa.

Și pentru că echipa METRO este prietenul principal al casei tale, vino împreună cu cel mic, și înarmați-vă cu toate cele necesare pentru curățenie și ordine. Dacă nu ai timp să vii chiar la noi, atunci poți opta pentru serviciul on-line de shopping, care îți aduce produsele dorite exact la ușă.

Echipa METRO – aliatul tău în confort și comoditate!