La 30 de ani după o vizită la o clinică de fertilitate, un simplu cadou de Crăciun a schimbat totul pentru o familie din SUA. Jeanine și John „Mike” Harvey spun că o eroare în timpul unei proceduri de inseminare intrauterină a dus la nașterea unui copil care nu este înrudit biologic cu tatăl lui, potrivit procesului intentat săptămâna aceasta de familia Harvey, relatează Digi24, cu referire la People.

În 1991, Jeanine și Mike au devenit pacienții dr. Nicholas J. Spirtos, care lucra atunci ca șef al Diviziei de Endocrinologie Reproductivă, Infertilitate și Fertilizare in Vitro/ Transfer de embrioni de la Spitalul Summa din Akron, Ohio.

„Obiectivul nostru nu ar fi putut fi mai clar”, a spus Jeanine în timpul unei conferințe de presă pe care susținut-o miercuri. „Ne-am dorit un copil care să fie înrudit genetic cu noi doi”.

Totuși, ea susține că, fără știrea lor, Spirtos „a folosit sperma unui străin în locul celei care provenea de la soțul meu”.

Cei doi soți, dar și fiica lor, Jessica Harvey Galloway, dau acum în judecată spitalul dar și pe medic, acuzându-i de malpraxis, neglijență și fraudă, printre altele.

„Suntem la curent cu acuzația conform căreia în 1991 o pacientă a fost inseminată artificial cu material seminal de la o persoană care nu este soțul ei. Luăm această acuzație în serios și înțelegem impactul pe care îl are asupra familiei”, a spus Mike Bernstein, director al spitalului.

limitate pe care le avem și timpul care a trecut, sperăm că avocații care reprezintă familia vor colabora cu noi”, a adăugat Bernstein.

Spirtos, care lucrează în prezent la un centru privat de fertilitate din Ohio, nu a vrut să comenteze situația. După procedura de inseminare intrauterină, care este mai puțin costisitoare decât cea in vitro și implică plasarea spermatozoizilor direct în uterul unei paciente, Jeanine a rămas însărcinată și a născut-o pe Jessica în 1992.

„Fetele Harvey erau foarte rare în familie, așa că eram atât de încântați”, a spus Jeanine la conferința de presă.

Testele ADN care au întors lumea pe dos

Timp de aproape 30 de ani, familia „nu a avut niciun motiv să creadă că Jessica nu este a noastră”, a spus Jeanine. Dar „lumea lor a fost întoarsă pe dos”, după ce părinții Jessicăi au achiziționat teste ADN pentru Jessica și soțul ei, de Crăciun, în 2020.

În timp ce Jessica și soțul ei se pregăteau pentru o călătorie în Europa, au vrut să folosească testele pentru a afla mai multe despre originile familiilor lor.

„Ne-am gândit că ar fi extraordinar să ne întâlnim cu rude îndepărtate din țările din Europa pe care le vizitam”, a spus Jessica în timpul conferinței de presă.

Testul a arătat că Jessica „nu are nicio relație genetică” cu tatăl ei, potrivit plângerii.

„Ancheta ulterioară a arătat că tatăl ei biologic este un bărbat care, împreună cu soția lui, făcea tratamente de fertilizare cu dr. Spritos la Spitalul Akron, în același timp cu familia Harvey”, conform plângerii.

Descoperirea a fost dificil de procesat pentru întreaga familie Harvey și a generat o serie de întrebări suplimentare, inclusiv ce s-a întâmplat cu sperma lui Mike.

„Nimeni nu ar trebui să trăiască ce trăim noi acum”, a spus Jessica în timpul conferinței de presă.

Deși s-au schimbat atât de multe pentru familie, vestea n-a afectat în niciun fel legăturile puternice dintre fiică și părinții ei

„Mike este soțul meu. Jessica este fiica noastră. Nu există niciun test ADN care să schimbe asta”, a spus Jeanine. „Noi, ca familie, sperăm că, împărtășindu-ne experiența îi putem ajuta pe alții să ajungă în această situație”.