Plajele din Brazilia sunt foarte aglomerate şi au milioane de vizitatori în fiecare an, deci nu este de mirare că uneori copiii se pot pierde de părinți printre cearşafuri şi şezlonguri. În astfel de situații, odată ce copilul este găsit singur, se aplică o tehnică simplă care-l aduce înapoi în brațele părinților în mai puțin de zece minute.

Fără un sistem care să acopere o întindere mare de plajă, pare foarte greu să găseşti un copil pierdut ca părinte sau să duci la părinții lui un copil care s-a rătăcit. Pe plajele din Brazilia, în astfel de situații, se recurge la o metodă simplă, după cum s-a petrecut pe plajele Perequê Açu şi Pria das Conchas din Ubatuba, un oraş din statul Sao Paulo.

Un băiețel e văzut de mamă datorită aplauzelor turiştilor

În mare de oameni adunaţi pe plaja Perequê Açu din Ubatuba, Sao Paulo, un băiat s-a pierdut de mama lui. Mulțimea a început să aplaude şi să-l ridice pe umeri pentru a atrage atenția. N-a trecut mult şi o femeie s-a apropiat și l-a luat în brațe pe copilul ei pierdut. Un martor a spus că a durat doar vreo 10 minute pentru ca băiatul să-şi regăsească familia.

„Când am auzit aplauze, la început am crezut că este ziua de naștere a cuiva, dar am observat că bărbatul care era cu copilul pe umeri a semnalat că este pierdut. A durat puțin mai mult de 10 minute să fie găsit. Aplauzele au fost de ajutor”, a declarat martorul, potrivit Dailymail.co.uk.

Tehnica este una comună în Brazilia şi în America de Sud în general, fiind folosită pentru a ajuta copiii pierduți să-și găsească familiile.

O fetiță îşi regăseşte părinții după ce e ridicată pe umeri

Pe o plajă din Ubatuba, Sao Paulo, o fetiță s-a rătăcit de părinți. Imediat ce îşi dau seama ce s-a întâmplat, turiştii aflați în preajma ei au început să aplaude. Un bărbat a început să fluture brațele deasupra capului în timp ce se află în apă, iar altul o ridică pe fetiță pe umerii săi. Din fericire, în câteva clipe, mama, împreună cu ceilalți copii ai ei, a auzit zarva și a aleargat spre fetiță, a sărutat-o şi a îmbrățișat-o ușurată.