Un bebeluș născut pe 30 decembrie 2021 ar fi și cel mai mic bebeluș prematur născut vreodată în Marea Britanie, care a supraviețuit. Mama copilului are 17 ani, iar tatăl, 21 de ani. Fetița, Hannah Stibbles, s-a născut la ora 01:04 dimineața și din acea clipă a luptat pentru viața ei. Ea s-a născut prematur, la 25 de săptămâni, prin cezariană, și cântărea la acel moment doar 325 de grame.

Înainte să vină pe lume, previziunile erau sumbre. Medicii au susținut că fetița „s-ar putea să aibă zero șanse să supraviețuiască” și că imediat după naștere, va trebui resuscitată. Cu toate acestea, Hannah a reușit mai mult decât s-a crezut, chiar dacă era atât de mică încât încâpea în palma mamei. După naștere, fetița nu a avut nevoie de resuscitare.

Mama fetiței s-a confruntat cu probleme în trimestrul doi de sarcină

Mama ei a știut că sunt unele probleme când era însărcinată în cea de-a 20-a săptămână, iar datele medicale arătau că bebelușul nu se hrănește așa cum trebuie din placentă. Doctorii i-au monitorizat constant sarcina, însă pe 29 decembrie 2021, Ellie a ajuns la spital cu dureri, unde a fost diagnosticată cu preeclampsie, o afecțiune des întâlnită doar pe perioada sarcinii, dar care în formă gravă, poate pune în pericol viața mamei și a fătului. Afecțiunea are ca simptom hipertensiunea, dar pot apărea semne că și alte organe au fost afectate, cum ar fi rinichii, ficatul.

Medicii au transferat-o ulterior pe mamă la alt spital ca să îi facă cezariană, iar atunci a fost momentul când au spus că cel mai probabil, fătul lor nu va trăi.

„A fost destul de clar pentru noi atunci că fetița noastră nu are șanse. Medicii ne-au pregătit pentru ce era mai rău, au spus că vor resuscita bebelușul și vor avea grijă ca Ellie să fie OK”, povestește tatăl fetiței.

„Am știut că e o luptătoare din clipa în care am aflat că nu are nevoie de resuscitare”, mărturisește mama copilei.

Încă de atunci, micuța Hannah a căpătat puteri de la o zi la alta și se simte din ce în ce mai bine. Organele ei vitale sunt sănătoase, primește vitamine și chiar a mai luat în greutate, hrănită la sânul mei.

Menționăm că bebelușii care au greutatea sub 400 de grame la naștere au 25% șanse de supraviețuire.

mamaplus
mamaplus