Un băiat de 9 ani, din Marea Britanie, a suferit o infecție gravă la ochi care ar fi putut duce la orbire, după ce s-a infectat cu coronavirus. Mama băiatului povestește că întreaga experiență a fost „într-adevăr înfricoșătoare” și tristă pentru că s-a întâmplat de Crăciun, potrivit BBC.

Zac și familia lui au fost detectați pozitiv cu SARS-CoV-2 pe 16 decembrie. Ei s-au autoizolat la domiciliu potrivit regulilor guvernamentale.

Ochiul copilului a început să fie inflamat pe 22 decembrie, însă familia nu a luat măsuri inițial, sperând să treacă de la sine.

mamaplus

Pe măsură ce starea lui se agrava, el a fost consultat online de un medic care i-a pus diagnosticul de celulită orbitală – o infecție bacteriană a orbitei.

COVID-19 și problemele oculare

Această afecțiune – care poate duce la pierderea văzului – poate apărea după orice altă infecție din organism, dar cel mai probabil a fost cauzată de COVID-19, spune mama copilului.

Zac și-a revenit complet după a primit antibiotice intravenoase, însă cazul lui este semnal de alarmă despre cât de complexă și periculoasă poate fi boala COVID-19.

Studiile de până au evidențiat legătura dintre problemele oculare și infecția cu COVID-19. Deși nu sunt încă pe deplin cunoscute efectele, cercetătorii spun că coronavirus ar putea fi asociat cu inflamații oculare sau noduli oculari.