Potrivit unui studiu publicat de ”Fitoterapia” în anul 2007, uleiul de levănțică poate ucide în mod eficient atât paduchii, cât și acarienii casnici. Prin urmare, data viitoare când auzi că în școala sau grădinița copilului tău s-au descoperit păduchi – cumpără rapid ulei esențial de levănțică.

Cum se aplică uleiul de levănțică, pentru a respinge păduchii:

După ce începi să-l folosești, este necesar să păstrezi uleiul esențial bine închis, într-un loc întunecos. Deși sticla este întunecată, este mai bine să nu fie expusă totuși la lumina zilei.

Pentru a preveni apariția sau răspândirea păduchilor, este necesar să aplici puțină soluție (2-4 picături) în zona gâtului, pe lângă urechi și pe frunte.

Dacă se aplică doar pentru măsuri de prevenție, uleiul de levănțică nu trebuie pus direct pe scalp. Deși se pot face excepții atunci când situația se agravează și copilul este expus la un risc sporit de infestare cu păduchi.

Soluția poate fi aplicată zilnic, pentru că nu are în compoziție elemente nocive sau chimice, iar aroma sa este de-a dreptul respingătoare pentru păduchi.

Expertul în îngrijire naturală a sănătății de la Centrul Haelen din Londra, Marea Britanie, recomandă repetarea tratamentului la 3,5, 7, 9,10 zile pentru a ucide generațiile următoare de păduchi. 

Sursa