Tot mai multe persoane din Moldova, dar şi din afara țării, îşi doresc să devină părinți adoptivi pentru copiii moldoveni lăsați în voia sorții. Datele Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale arată că, în prezent, în curs examinare se află peste 300 de cereri, cu 100 mai mult, decât anul trecut.

În prezent, în Registrul de Stat al adopției sunt aproximativ 532 de copii, 245 de fete şi 287 de băieți. Specialiştii spun că, în ultima perioadă, numărul persoanelor care îşi doresc să devină părinți adoptivi este în creştere.

În Republica Moldova, adopția unui copil reprezintă un proces complex, care include o serie de proceduri obligatorii. În medie, aceasta poate dura până la un an. Procesul este mult mai anevoios în cazul cetățenilor străini care doresc să adopte un copil din Moldova.

Chiar şi aşa, în acest an, numărul copiilor moldoveni înfiați de cetățeni ai altor state este de patru ori mai mare faţă de anul trecut. Țările de unde provin cele mai multe solicitări sunt Italia, SUA şi Elveția. În prezent, în Moldova sunt peste 3500 de copii rămaşi fără ocrotire părintească.