Vara este în toi, iar oamenii din întreaga lume se bucură de soare și de plajă. Ministerul Egalității din Spania vine în sprijinul femeilor care se tem să-și expună corpul de teama de a nu fi judecată. Autoritățile au lansat o campanie prin care promovează frumusețea naturală, sub toate formele sale, iar imaginea aleasă pentru ilustrarea campaniei este una pe măsură.

Ministerul Egalității din Spania a colaborat cu Institutul Femeilor, condus de către Antonia Morillas, pentru a crea o campanie de încurajare a femeilor.

Conform Antoniei Morillas promovarea unor forme nerealiste de către mass-media a contribuit la scăderea stimei de sine în rândul femeilor și le-a determinat să renunțe la o parte dintre micile plăceri, precum mersul la plajă.

Sloganul campaniei este „Vara ne aparține. Toate corpurile sunt trupuri de expus la plajă", iar imaginea aleasă pentru promovare înfățișează cinci femei în costume de baie, una dintre ele având o cicatrice în urma unei masectomii. 

Nu toți oamenii politici din Spania au fost însă impresionați de inițiativa ministerului, iar unii sunt de părere că acesta încearcă să creeze o problemă acolo unde nu există una în realitate, conform bbc.com.

George Buhnici, derapaj mediatic și declarații controversate despre femei 

Și în România, în urmă cu aproximativ două săptămâni, a pornit un adevărat scandal mediatic după ce jurnalistul George Buhnici a vorbit public despre faptul că femeile care au celulită și vergeturi ar trebui să meargă la sală, nu la mare, unde să-și expună corpul.

Mii de persoane și-au exprimat revolta față de afirmațiile lui George Buhnici, iar acesta și-a cerut scuze, în cele din urmă, prin intermediul unui mesaj video pe care l-a distribuit în mediul online.