Pare greu de crezut acest lucru, dar noile cercetări spun că tăticii petrec o bună parte din timp în baie pentru a evita să stea cu familia și pentru a da o mână de ajutor la treburile casnice. Ce surpriză! S-a dovedit că în jur de o treime dintre bărbați (din Marea Britanie) foloseau baia ca un fel de ascunzătoare, încercând să evite o mulțime de lucruri pe care le-au găsit neplăcute

"Sondajul efectuat pe un eșantion de 1.000 de bărbați a constatat că aceștia petrec în baie, în medie, un total de aproximativ 200 de ore pe an, evitând pur și simplu lucrurile care li se par incomode", relatează The Independent.

Bărbații respondenți au spus că principalele motive pentru care s-au ascuns în toaletă au fost să scape de treburile din casă și să se uite pe telefon fără să fie deranjați. Sondajul a scos la iveală o serie de alte fapte amuzante pentru furișatul lor în baie. De exemplu, 45% au spus că "a avea timp pentru ei înșiși era o luptă" astfel încât baia a devenit un refugiu valoros.

Mai mult, 25% dintre bărbați au afirmat că partenerul lor nu apreciază cât de ocupați sunt și se pare că acești bărbați își găsesc starea de bine și un timp de recuperare atât de necesar… în baie.

Un procent surprinzător de 14% dintre bărbați avea pregătit un stoc "cum ar fi reviste, cărți și chiar mâncare pentru momentele în care se ascund în baie," mai scrie The Independent.

Dar poate te întrebi – oare femeile nu se ascund și ele în baie? Se ascund și ele, dar nu la fel de des ca bărbații.

mamaplus

Aproximativ 20% dintre femei folosesc baia "pentru a scăpa de toată lumea și pentru a obține liniștea atât de necesară," spune sondajul.

Lăsând gluma la o parte, toate acestea par să indice că părinții simt o mare presiune.

Dacă ai ajuns să te ascunzi în baie, poate este timpul să ieși la o cafea solo sau în compania prietenilor? Sau o altă variantă prin care să te răsfeți? O meriți.

mamaplus