31 de persoane publice, printre care interpreţi, actori, instrumentişti, alături de 31 de copii care suferă de Sindromul Down au participat la o ședință foto comună.

Luna octombrie a fost declarată luna "Conștientizării Sindromului Down" și tocmai de aceea, zilele acestea, a fost organizată și o expoziție cu aceste imagini inedite la Muzeul Național de Istorie al Moldovei.

Anual, în Republica Moldova se nasc în jur de 50 de copii cu Sindromul Down. Viața acestor copii este afectată însă de clișeele și prejudecățile impuse de societate. Proiectul footgrafic inedit inițiat de Asociația Oamenilor cu Sindrom Down din Moldova vine să spargă toate stereotipurile și să aducă oamenii soarelui în viața noastră.

Cauzele apariției sindromului sunt de natură genetică şi nu sunt cunoscute deocamdată. Anomalia cromozomială se produce în momentul conceperii, atunci când diviziunea celulară nu are loc în mod corect, fără a implica vina vreunui părinte. În lume peste 50 de milioane de persoane trăiesc cu Sindromul Down.