Când apar copiii într-un cuplu, multe lucruri se schimbă în relație. Dacă înainte aveai timp pentru tine și partenerul tău și multe nopți romantice, acum, acestea sunt total diferite. Și asta pentru că bebelușul nu te lasă să dormi mai mult de două ore consecutiv.

Potrivit unui sondaj online realizat pe un eșantion de 1000 de părinți și întrebați cum doresc să petreacă Dragobetele, aceștia au răspuns că preferă să doarmă toată noaptea, fără întrerupere, în detrimentul unor momente romantice. 

În primul an de viață al copilului, părinții pierd aproximativ 700 de ore de somn. Adică, dorm cu 2-3 ore mai puțin în fiecare noapte. De aceea, părinții preferă să doarmă, indiferent de ce zi este. Lipsa somnului afectează nu numai sănătatea fizică, din cauza oboselii, ci și sănătatea mentală, care influențează funcțiile executive și starea de spirit.

Așa că, răspunsurile părinților chestionați nu ar trebui să mai surprindă. 

 • Când au fost întrebați ce își doresc cu adevărat cu ocazia acestei zile speciale, părinții nu au spus ciocolată, flori sau o cină romantică. Cei mai mulți au mărturisit că cel mai frumos cadou pe care l-ar putea primi de la partenerii lor ar fi să aibă grijă de copii, ca să poată dormi.
   
 • Despre cum decurge viața sexuală de cuplu după ce au apărut copii - 40% au răspuns că s-a îmbunătățit, 25% au spus că nu s-a schimbat nimic, iar pentru 61% s-a înrăutățit.
   
 • Din punct de vedere al romantismului în relație, rezultatele au fost negative: 48% spun că s-a deteriorat, comparativ cu 26% care spun că s-a îmbunătățit și 26% au spus că a rămas neschimbată.

O noapte de somn neîntrerupt, mai bună decât o noapte romantică

 • Și aici rezultatele sondajului au fost clare. Întrebați dacă preferă o noapte romantică sau una în care să doarmă neîntrerupt, nu a existat nicio indoială. 65% au ales a doua opțiune.
   
 • În toate acestea există și o parte bună. Deși este obositor să ai copii mici, majoritatea este de acord că apariția acestora întărește dragostea din cuplu. 65% au mărturisit că venirea pe lume a celor mici i-a făcut să se îndrăgostească și mai mult de jumătatea lor.