O echipă de cercetători italieni și suedezi a demonstrat, în urma unei noi descoperiri științifice, faptul că cel mic poate fi atras, la maturitate, de femeile gravide dacă, la o vârstă fragedă, acesta avea deja o mămică însărcinată sau care alăpta. În plus, va privi aceste lucruri ca pe ceva firesc, va învăța că este normal ca un părinte să arate așa.

Băiatul care a văzut-o pe mama însărcinată și alăptând, va fi, la maturitate, mai atras și mai atent, cu partenera, asta spune un studiu, scrie Psychology Today.

La studiu au luat parte 2200 de bărbați care s-au alăturat unui chestionar online, acolo unde existau întrebări cu privire la preferințele lor sexuale în ceea ce le privea pe femeile gravide sau pe cele care alăptau. Totodată, oamenii de știință au dorit să afle dacă participanții la studiu mai aveau frați, dacă erau biologici sau adoptați, ce gen aveau și care era vârsta fiecăruia dintre ei.

Majoritatea participanților au fost de acord cu ambele preferințe, atât cea a femeilor însărcinate, cât și cea a mamelor care alăptau, în timp ce vârsta la care acești bărbați și-au conștientizat preferința sexuală a fost la 18 ani.

De asemenea, conform rezultatelor cercetării, cu cât expunerea unui bărbat în fața mamei sale însărcinate sau care alăptează (frățiorul sau surioara) în perioada timpurie, mai exact între un an jumătate și cinci ani de viață, cu atât mai mult, la maturitate, bărbatul va avea astfel de preferințe și va privi mult mai firesc aceste lucruri.

În 66% dintre cazuri, participanți erau frații „cei mari” care aveau un frate sau o soră mai mici. Această concluzie se pare că nu este valabilă și în cazul fraților născuți de o altă mamă, din simplul motiv că prima figură maternă pe care o vizualizează nu este aceeași. Doar băiețelul a cărui mamă este însărcinată îi va imprima acestuia o astfel de preferință.

De altfel, studiul nu se suprapune cu teoria Complexului lui Oedip, elaborată de celebrul psihanalist, Sigmund Freud, care sugerează o legătură erotică inconștientă față de părintele de sex opus, în acest caz relația băiat-mamă.

„Impregnarea sexuală” este diferită față de Complexul lui Oedip, deoarece băiatul nu este condus de un impuls sexual, ci mai degrabă acesta a învățat, încă de la o vârstă fragedă, că este normal ca părintele să arate așa și prin urmare își va căuta acest tip de partener care să-i semene părintelui său, potrivit Family Education.