Din cauza timpului îndelungat pe care-l petrecem încălțați, mulți dintre noi ne confruntăm cu mirosul neplăcut al ghetelor. Ei bine, acum poți scăpa de această problemă cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. În plus, soluția care promite rezultate uimitoare este accesibilă oricărui buzunar.

Dacă ai încercat să scapi de mirosul neplăcut din încălțăminte, probabil ai observat că este foarte de greu de îndepărtat. Asta pentru că petrecem foarte mult timp încălțați, iar toată transpirația picioarelor este absorbită în materialul acestora, iar astfel se creează microbii. Bicarbonatul de sodiu promite însă să te scape de problemă, iar în rândurile de mai jos vei afla și cum.

Pentru ca ghetele tale să aibă un miros frumos tot ce trebuie să faci este să presari puțin bicarbonat de sodiu pe talpa pantofilor și să îl lași să acționeze pe timp de noapte. În dimineața următoare vei observa că mirosul urât, dar și petele și umezeala din încălțăminte au dispărut. Pentru mai multă eficiență, poți încerca să adaugi câteva picături de oțet peste bicarbonatul de sodiu. Dacă te temi de această ultimă metodă, n-ai de ce. Încălțămintea nu se va deteriora, iar mirosul de oțet va dispărea după ce încălțămintea se va usca.

Pe lângă această metodă, mai sunt și altele pentru pantofii care îți fac probleme. Spre exemplu, poți să presari pudră de talc în încălțăminte. Ca și în cazul bicarbonatului, pudra de talc trebuie lăsată să acționeze peste noapte. De asemenea, poți să presari pudra pe tălpi, înainte să te încalți.

Salvia și levănțica fac și ele minuni. Pune câteva frunze de levănțică și tulpini în pantofi, scoate-i pe balcon și lasă-i peste noapte. Poți folosi chiar și coji de portocală, lămâie sau grapefruit.

O altă soluție eficientă este uleiul de arbore de ceai. Picuri puțin în pantofi, de două ori pe săptămână și vei observa cum mirosul și bacteriile vor dispărea.