E drept că în propria casă ne confruntăm cu probleme care mai de care mai diverse. Ba ne e greu să scăpăm de petele de grăsime de la gătit, ba se înfundă țevile de la chiuveta din bucătărie. Este bine de știut că pentru aceste situații există rezolvare, iar aceasta este mai simplă poate decât te așteptai.

Dacă ți s-a înfundat chiuveta și dacă nu dispui de resurse financiare pentru a rezolva această situație, partea bună este că nu e nevoie să chemi un instalator și nici să cumperi produse costisitoare. Ai la îndemână o soluție mult mai simplă care te va ajuta în acest sens. Bicarbonatul de sodiu se poate dovedi un real ajutor în gospodărie, având numeroase întrebuințări.

Pe țeava chiuvetei din bucătărie se vor depune întotdeauna mai multe reziduuri cum ar fi resturile de mâncare la care se mai adaugă poate și zațul de la cafea rămas după ce spălăm recipientul în care s-a aflat. Este firesc, de altfel, fiindcă în bucătărie gătim, iar șansa ca și chiviuta să se înfunde mai des decât cea din baie este, bineînțeles, mai mare.

Iată un truc simplu care te poate ajuta în acest sens. În pregătirea acestei soluții ai nevoie de sare, bicarbonat de sodiu și oțet.

  • Amestecă sarea și biocarbonatul de sodiu în părți egale.
  • Pune aproximativ doi litri de apă la fiert.
  • Încălzește jumătate de cană de oțet preț de 30 de secunde.
  • Toarnă amestecul de sare și bicarbonat în scurgerea de la chiuvetă.
  • Ulterior, adaugă și oțetul pentru a obține o reacție efervescentă.
  • Tot ce mai trebuie să faci în final este să torni apa fiartă.

O altă soluție care s-a dovedit a fi eficientă în desfundarea scurgerii de la chiuvetă este combinația bicarbonatuluui de sodiu cu o băutură răcoritoare, de preferință Cola. Lasă bicarbonatul și sucul să acționeze asupra depunerilor de pe țeavă și toarnă apoi apă clocotită pentru a spăla bine toată mizeria.