Sărbătorile de iarnă vin exact într-o lună, iar orașele mari din întreaga lume au început deja să-și decoreze străzile cu tot felul de ghirlande și beculețe drăguțe. Pregătirile se fac și în studiourile foto, care sunt la mare căutare în această perioadă. Dacă vrei și tu să organizezi o ședință foto cu toată familia, ai grijă să pui la punct toate detaliile, astfel încât procesul să fie plăcut și mai puțin obositor. 

Odihna din ajun este esențială

Fie că organizezi o ședință foto de cuplu sau împreună cu copilul/copiii voștri, este absolut necesar să vă asigurați că ați dormit suficient înainte de ziua cea mare și sunteți absolut relaxați. Astfel, veți fi binedispuși și veți avea toată energia pentru activitățile pe care le veți avea în studioul foto. Despre asta vorbim în următoarea recomandare.

mamaplus

Stabiliți din timp activitățile

Împreună cu fotograful, gândiți-vă în prealabil la un scenariu pe care îl veți urma. Astfel, veți fi mai organizați și toată lumea va ști ce-i de făcut. Câteva dintre momentele care merită fotografiate și ulterior înrămate sunt: decorarea pomului de Crăciun sau a casei, împachetarea/despachetarea cadourilor, bătaia cu pernele sau cititul unei cărți la lumina șemineului și, dacă aveți condițiile necesare, puteți încerca să coaceți împreună un cozonac. Vă asigurăm că va fi foarte amuzant!

E timpul să alegem costumele!

Un alt punct important pe lista de pregătiri ține de vestimentația voastră. Una din greșelile cele mai răspândite sunt acele costume asortate cu rinoceri sau alte personaje printate pe haine, în care copiii arată drăguț, iar tații... cam triști. Dacă vă doriți totuși pulovere, optați pentru o nuanță neutră și accesorizați ținutele cu câteva elemente de sărbători.

mamaplus

Vestimentația copiilor

Dacă ai o fetiță, cele mai bune variante pentru ședința foto de Crăciun sunt costumul de îngeraș sau crăciuniță. Dacă ai băiețel, atunci optează pentru costumul lui Moș Crăciun (în miniatură) sau alte personaje din poveștile de iarnă, cum ar fi spiridușul sau omul de zăpadă. Sfatul nostru ar fi să nu iei cu tine prea multe piese vestimentare pentru copil, pentru că s-ar putea să nu-i placă schimbatul prea des.

mamaplus

Copilul trebuie pregătit moral pentru ce va urma...

Părinții știu cât de benefică este pregătirea psihologică a copilului înainte de orice eveniment special. Tocmai de aceea, ar trebui să-i povestești totul în așa mod încât să fie entuziasmat de ceea ce urmează și să perceapă această activitate ca pe o poveste de Crăciun. Dacă ai un copil mai mare, o idee ar fi ca în timpul ședinței foto să-i spui să-i scrie lui Moș Crăciun. Vei obține imagini memorabile! Dacă ai un copil mic, amenajează totul în așa mod încât micuțul să poată să se joace în voie, în timp ce faceți pozele.

Vă dorim o ședință foto reușită și nu uitați: întotdeauna ascultați sfaturile fotografului!

mamaplus