Scaunele auto pentru cei mici nu sunt la fel de sigure precum un pătuț atunci când copilul este în afara mașinii și doarme. Foarte mulți părinți nu conștientizează acest lucru și își pun în pericol bebelușii.

Copiii care dorm în scaunele de mașină în timp ce se află acasă pot să cadă pe o suprafață dură sau pot aluneca pe o suprafață moale și se pot sufoca. Montarea incorectă a curelelor scaunului poate fi fatală și pentru nou-născuți, spun cercetătorii.

Potrivit specialiștilor, datele statistice alarmante privind cazurile multiple de sufocare a bebelușilor în scaunele auto ținute în casă, dezvăluie și cele mai des întâlnite motive, care sunt de-a dreptul șocante.

Exista posibilitatea că părinții să nu-și permită să achiziționeze un pătuț sau folosesc scaunul auto pentru a-l ține într-un loc pe bebeluș în timp ce-și fac treburile. Un alt motiv des întâlnit ar fi faptul că părinții nu doresc să-și trezească copiii după o călătorie cu mașina, iar asta ar putea fi alt motiv pentru care își lasă odraslele în scaunele auto și îi iau așa în casă. 

Sursa