Viața de familie este o artă, iar asta o spun absolut toți cei care sunt căsătoriți de cel puțin 3 ani. Neînțelegerile și certurile pot fi deseori evitate, iar încrederea între parteneri și anumite reguli de conduită ar putea salva mariaje aflate în impas. Un psiholog a decis să facă o listă cu cele mai importante reguli pe care ar trebui să le știe fiecare soție.

Nu-i diminua autoritatea în ochii altor oameni. 

Femeia, în niciun caz nu trebuie să se certe cu bărbatul și să-i pună la îndoială opinia în fața altor persoane. Ea poate face acest lucru numai atunci când sunt în doi. În fața prietenilor, a copiilor și a altor persoane, ea nu ar trebui să-și exprime nemulțumirea.

 Nu-i critica hobby-ul

Femeia s-ar putea să nu iubească pescuitul sau fotbalul, dar ea nu trebuie să critice hobby-urile bărbatului său. Chiar dacă ei nu-i place, pentru el poate fi o pauză de la toate problemele cotidiene. De aceea, nu-i interzice bărbatului să facă ceea ce iubește.

Fii recunoscătoare

Bărbatul face multe pentru femeie și pentru familie în ansamblu. De aceea, mulțumește-i cât mai des pentru cuvintele plăcute, cadouri, ajutorul oferit. Cu cât îți mulțumești și apreciezi mai mult soțul / bărbatul, cu atât el va depune mai mult efort să te facă fericită.

Fii de partea lui

Este important de înțeles că într-o relație bărbatul și femeia devin un tot întreg. De aceea, atunci când cineva îți critică partenerul, ar trebui să fii de partea lui și să-l aperi.

Nu-l bârfi pe la spate

Acest punct rezultă din cel precedent. Femeia nu ar trebui să discute și să critice bărbatul pe la spate. Chiar și cu mama sau cu prietenele nu ar trebui să discuți problemele și conflictele din familie. Ceea ce este personal păstrează doar pentru tine.

Laudă-l! 

Bărbaților le place să audă complimente, la fel de mult ca și femeilor. Spune-i cât mai des partenerului tău cuvinte plăcute. Lăudă-l pentru orice: de la aspect până la felul în care a bătut un cui. Atunci în casa voastră vor domni pacea și armonia.