Psihologii sunt de acord cu ideea că uneori avem nevoie să facem ordine atât în gând cât și în locuința noastră. Este important ca acest moment să fie făcut cu o mare dorință de schimbare, pentru că atunci când scăpăm de anumite obiecte vechi, facem loc pentru altele noi. Așadar, haideți să vedem în continuare lista cu obiectele de care ar trebui să scăpăm la început de an.

Ghidurile de dezvoltare personală de acum 5-10 ani

Începe cu rafturile bibliotecii. Dacă ți-ai cumpărat acum câțiva ani cărți care să te învețe cum să iubești, cum să faci bani, cum să muncești mai bine, scapă de ele.

Cutiile în care pui lucruri inutile

Mulți le avem! Sunt acele cutii în care pui câteva lucruri pe care nu le mai folosești demult, dar parcă nici să le arunci nu te înduri. Ei bine, acum a venit momentul potrivit să scapi de ele.

Oale, cratițe și tigăi

Celebra Martha Stewart recomandă să arunci toate vasele de gătit pe care nu le-ai mai utilizat de câțiva ani. Este vorba despre vasele de gătit zgâriate, ciobite sau care și-au pierdut abilitățile antiaderente.

Încălțămintea demodată sau pe care nu o mai porți

Aruncă toată încălțămintea pe care nu ai mai purtat-o în ultimul an sau tot ce s-a demodat. De asemenea, poți dona încălțămintea pe care ai cumpărat-o dintr-un impuls sau din greșeală, iar acum ocupă degeaba un loc în dulapul tău.

Alimente expirate

În ideea de a economisi, mulți oameni cumpără anumite alimenteîn cantități destul de mari. Însă, de cele mai multe ori, acestea nu sunt consumate și, la un moment dat, expiră. Verifică-ți rafturile din debara și aruncă tot ce a expirat.

Fardurile

Fardurile expiră și ele. De exemplu, dermatograful lichid sau gel expiră după 3 luni, fardul de ochi – după 6 luni. Dacă ești adepta fardurilor organice, ține cont de faptul că acestea expiră chiar mai repede.