Poveștile cu final fericit ne plac foarte mult, mai ales când vine vorba despre copii. Este și cazul unei fetițe cu Sindromul Down care a trecut de mai multe ori prin durerea respingerii până a ajuns în brațele celui care spune că o va iubi întreaga viață.

Micuța Alba a trecut prin trauma respingerii. La doar 13 zile de viață, ea a fost diagnosticată cu sindromul Down și fusese deja respinsă de 20 de familii.

Persoanele care își doreau să adopte i-au refuzat șansa din start. Nu i-au remarcat farmecul, nu au învățat să o accepte și să-i aprecieze personalitatea frumoasă. Au văzut doar că e diferită și și-au focusat atenția pe dizabilitate.

mamaplus

Tatăl ei adoptiv, Luca Trapanese, a luat-o pe Alba în 2017 în căminul și în inima lui. Cu toate că serviciile sociale respingeau acordarea custodiei părinților singuri, mai ales dacă aveau o altă orientare sexuală, au făcut o excepție în cazul bărbatului. Astfel se face că Luca a devenit tatăl mândru al unei fetițe speciale.

„Când ne fixăm privirea pe dizabilitatea unui copil, uităm că de fapt ei au și abilități. Un copil cu sindromul Down este frumos, iubitor, unic, ca fiecare copil în parte. Fiecare copil născut în această lume are locul lui bine stabilit ca o piesă dintr-un puzzle. Copiii cu sindromul Down sunt foarte afectuoși. Tot ce așteaptă în schimb este iubire constantă, susținere și devotament.”, susține Luca, în vârstă de 41 de ani, care și-a povestit călătoria de a deveni tatăl adoptiv al Albei într-o carte, potrivit BBC.

 

mamaplus