Astăzi, produsele de bumbac sunt cele mai populare, însă nu toate tipurile de bumbac sunt aceleași. În acest articol vorbim despre bumbacul organic și beneficiile lui.

mamaplus

Ce este bumbacul organic?

Bumbacul organic variază în funcție de modul obișnuit de producție care, de altfel, este inofensiv pentru mediul înconjurător. Toate produsele din această stofă sunt recomandate nou-născuților, deoarece sunt ecologice și de calitate. 

Pentru cultivarea bumbacului convențional a fost utilizat un număr mare de insecticide și alte substanțe chimice. Ele dăunează grav asupra naturii: poluează solul, aerul și apele subterane. Pesticidele sunt periculoase atât pentru oameni, cât și pentru animale și insecte.

Bumbacul organic este cultivat pe plantațiile agricole situate în regiuni curate din punct de vedere ecologic. Îngrășămintele organice sunt folosite pentru sporirea creșterii, iar semințele sunt sută la sută naturale. Pentru a combate efectele dăunătoare, se întrebuințează doar produse naturale: săpun, usturoi, piper și alte condimente.

De asemenea, bumbacul organic este recoltat manual. Florile acestuia se coc neuniform. Specialiștii determină ce fibre pot fi colectate și cărora dintre acestea ar trebui să li se acorde mai mult timp.

mamaplus

Cum să alegi?

Atunci când cumpărați un produs „organic” acordați atenție culorii acestuia. Îmbrăcămintea din fibre organice își păstrează nuanța naturală, care poate fi de trei tipuri: fildeș, verde deschis și roz deschis. Uneori textilele sunt vopsite doar cu coloranți naturali. În producția de bumbac ecologic nu se utilizează înălbitor de clor, vopsele agresive cu sulf, metale grele și elastan.

Este de menționat că materialul poate fi hipoalergenic. De aceea, bumbacul organic se recomandă pentru copiii mici și persoanele cu piele sensibilă. Materialul are o structură poroasă care permite pielii să respire.

Îngrijirea îmbrăcămintei:

Protecția bio-bumbac este similară cu îngrijirea produselor delicate din lână. Produsele sunt spălate manual sau în mod delicat, la o temperatură de 30-40 de grade, cu scurgere la viteză minimă. După prima spălare, produsul din bumbac organic se micșorează deoarece nu este tratat chimic pentru stabilitate. Pentru ca produsul să se mențină într-o stare bună cât mai mult timp posibil, trebuie să respectați întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă.

mamaplus

Unde poți cumpăra?

Cumpărând bumbac organic, vă pasă nu numai de dvs., ci și de starea mediului ecologic. Chiar dacă achiziționarea unui lucru din această stofă necesită o investiție mai mare, astfel totuși nu vă veți face griji de sănătatea copilului și, de asemenea, o să susțineți industria în creștere a produselor ecologice.

Din anul 2019, produsele din bumbac organic se găsesc la producătorul autohton „Primul Sens”, care creează haine pentru nou-născuți și copii cu vârsta de până la 8 ani, conform tuturor cerințelor și colaborării cu neonatologii și pediatrii. De asemenea, în rândul produselor se găsesc și haine pentru mame.

Cumpărând bumbac organic, vă pasă nu numai de dvs., ci și de starea mediului înconjurător. Astfel sprijiniți o industrie în creștere a produselor ecologice, inofensive pentru natură.

Unde se află?

- magazinul Jucarenia (bd. Dmitrie Cantemir, 6, et. 2);
- magazinul Mam&me (bd. Moscovei, 2);
- magazinul Goose&Goose (str. Albișoara, 42, et. de jos);
- magazinul Mama Box (str. Alexandru cel Bun, 83);
- magazinul Perna Mea (CC Unic, et. 3, CC Zorile, et. 2);
- magazinul Mamma Mia (CC Soiuz, Baby Hall, Unic Bălți);
- magazinul Kid's Avenye (CC Baby Hall, et. 2);
- farmacia Felicia - Salonul Mamei și Copilului (str. Kiev, 11);
- farmacia Modus Vivendi (str. Burebista, 80).

Telefon: +373 78676888
Site web: www.primulsens.md
Facebook