Indiscutabil, bucătăria pentru mulți dintre noi nu este spațiul unde poți nu doar să prepari mâncarea, dar și locul unde se adună toată familia sau prietenii, uneori poți chiar și lucra aici. De aceea, atunci când începeți reparația la bucătărie, este important să excludeți gafele posibile și să primiți în rezultat nu doar un design modern, dar și beneficii practice.

Reparația bucătăriei: 7 greșeli pe care nu trebuie să le repeți

1. Accesul la triunghiul de lucru a bucătăriei

Triunghiul de lucru al bucătăriei (chiuveta-aragazul-frigiderul) – sunt obiectele implicate cel mai mult în activitatea la bucătărie. De aceea, țineți minte despre planificarea corectă a acestuia, astfel încât mișcările dvs. să nu fie împiedicate.

Uneori, pentru o variantă optimă de amplasare a celor trei obiecte trebuie să suporți cheltuieli suplimentare. De exemplu, deseori, constructorii instalează chiuveta în locuri absolut inadecvate. În acest caz trebuie să apelați la serviciile unui specialist, care va schimba locul chiuvetei reieșind din confortul gospodinei.

2. Nu neglijați spațiul de păstrare

Rafturile și dulapurile trebuie să fie amplasate reieșind din obișnuințele voastre de utilizare. Mai mult, dacă spațiul este mic, aplicați la maxim tehnici utile. De exemplu, rafturile deasupra dulapurilor vă vor oferi loc suplimentar, însă totodată acestea nu vor micșora vizual spațiul.

Reparația bucătăriei: 7 greșeli pe care nu trebuie să le repeți

 3. Zona de lucru

Conduceți-vă de principiul – cât mai mult spațiu orizontal, adică masa pe care veți prepara bucatele, pe care să puneți diverse electrocasnice. Dacă perimetrul bucătăriei este totuși limitat, gândiți-vă la spațiu suplimentar – blatul retractabil.

4. Iluminarea proastă

Bucătăria – este spațiul unde nu trebuie să economisiți pe iluminare. Este vorba nu doar de design, dar și un factor important, care vă poate influența securitatea. De regulă , aici este nevoie de: iluminat general cu lumină ambientala, iluminarea tuturor zonelor și lumină accentuată.

5. Nu renunțați la șorțul de bucătărie

 Chiar dacă nu sunteți fanul proceselor culinare, aveți nevoie de șorțul de bucătărie, de pe care va fi mai ușor să îndepărtați murdăria, decât de pe tapete.

Reparația bucătăriei: 7 greșeli pe care nu trebuie să le repeți

6. Nu uitați de ventilare

Un sistem bun de ventilare este pur și simplu necesar pentru circulația normală a aerului. Mai mult, acesta va ajuta la păstrarea și va prelungi termenul de exploatare a electrocasnicelor. Și desigur, trebuie să țineți minte, că impresia despre cel mai reușit design poate fi stricată, dacă în bucătărie persistă mirosuri neplăcute.

7. Gunoiul

Merită să vă gândiți pentru ca accesul la coșul cu gunoi să fie cât mai confortabil – gândiți-vă la locul și amplasare. Dacă dvs. sortați gunoiul, atunci includeți amplasarea recipientelor în designul mobilei pentru bucătărie din timp. Nu trebuie să tăiați din spațiul bucătăriei cu coșurile mari pentru gunoi – decideți cum să le ascundeți și să le amplasați cât mai accesibil.