Vara, trebuie să avem mare grijă la produsele pe care le folosim, deoarece în sezonul cald, unele produse se alterează rapid nu numai acasă, ci și în magazine, unde condițiile de păstrare nu sunt întotdeauna adecvate.

Produse de la care te poți intoxica pe timp de vară. Este important să cunoști asta!

Deci, iată lista de produse foarte periculoase de care ar trebui să te ferești în sezonul cald:

1. Ouăle. Ele conțin bacterii care provoacă boli gastro-intestinale acute și, prin urmare, trebuie să cumpărați doar ouă proaspete, care au nu mai mult de 5 zile.

2. Desigur, cu toții iubim frigăruii în natură, dar uităm că în carnea crudă se pot conține bacterii foarte periculoase. Prin urmare, ar fi indicat să nu cumpărați carne marinată sau carne crudă din magazine, dar nici și gata preparată în cafenele dubioase. La gătire, asigurați-vă că fiecare bucățică de carne este prăjită.

3. Peștele și fructele de mare. Rulourile și sushi, pe care le iubim atât de mult, vara devin o hrană foarte periculoasă. Vara, peștele crud se alterează cu o viteză incredibilă. Prin urmare, a-i verifica prospețimea este un lucru important și foarte dificil uneori.

4. Legumele și fructele. În anotimpul cald, de multe ori ele se încălzesc pe rafturi unde încep să putrezească. Prin urmare, alegeți-le cu atenție și înainte de consum spălați-le bine.

5. Legumele congelate. S-ar părea, că acestea nu ar trebui să se regăsească în această listă, deoarece tehnologia avansată le permite să rămână în stare proaspătă și în condiții de siguranță pentru o lungă perioadă de timp. Dar, de multe ori la transportarea lor pe timp de vară, ele se dezgheață și încep să se altereze. Apoi sunt înghețate din nou și nimeresc pe rafturile magazinelor. 

6. Înghețata. Aceeași poveste: este înghețată de mai multe ori ceea ce poate determina apariția bacteriilor patogene. De aceea, este recomandat să cumpărați înghețată doar din localuri sigure iar în magazin să se verifice cu atenție data expirării și data fabricării.  

7. Ciupercile. Nu este un secret faptul că ele sunt întotdeauna un risc, dar în sezonul cald riscați mult mai mult să cumpărați ciuperci dăunătoare. Prin urmare, cumparați ciuperci doar în locațiile autorizate, iar dacă doriți să mergeți la strâns ciuperci în pădure, fiți siguri că puteți să le deosebiți foarte bine pe cele dăunătoare.