Zilnic utilizăm gadgeturile moderne și uneori nici nu ne dăm seama că suntem absorbiți de ele. Atât adulții, cât și copiii au devenit dependenți de noile tehnologii și, se pare că, fără acestea totul s-ar reduce la o viață monotonă. Nu ne imaginăm o zi fără internet, însă pe lângă faptul că acesta ne oferă numeroase oportunități, dependența de telefoane și tablete atinge copiii care nu au împlinit nici măcar un an - un subiect delicat, care provoacă disensiuni în societate.

În cadrul unei emisiuni TV, parohul bisericii de la Ghidighici, Maxim Melinti, și-a expus opinia vizavi de impactul tehnologiilor moderne asupra oamenilor. În acest sens, preotul explică cum părinții își „liniștesc” copiii lăsându-i să stea ore-n șir cu ochii în telefoane și tablete.

„Ce fac părinții? Le dau copiilor posibilitatea să facă tot ceea ce vor ei. Cunosc părinți care își lasă copilul în vârstâ de un an să se joace în telefon. Lor le convine să crească un buchet de flori decât un copil care împrăștie jucării, vine cu provocări, trage un mâner la ușă, strică o vază. El este curios și noi reducem din curiozitatea lui, punându-l așa într-o parte... Poftim televizorul, telefonul, tableta!”

Parohul mărturisește că oamenii chiar și în biserică folosesc gadgeturi, uitând, de fapt, că se află într-un lăcaș sfânt.

„La un moment dat vorbești cu omul și îți dai seama că doar trupul este prezent, iar creierul este undeva în altă atmosferă.”

Preotul, pe final, vine cu un îndemn pentru oameni, subliniind că există lucruri cu-adevărat importante care merită atenția noastră:

„Lăsați telefoanele! Faceți contact cu natura! Îmbrățișați vietatea! Îmbrățișați ceea ce este etern, ceea ce este veșnic! Mirosiți o floare! Atingeți un câine, o pisică!”