Crăciunul cu copii mici în casă este întotdeauna o provocare pentru părinți, pentru că acolo unde apare curiozitatea, nu mai e loc de jucării pe brad. Ca să vă dăm o mână de ajutor, am căutat mult printre metodele alternative de brăduți și până la urmă am ales-o pe cea mai practică și chiar interactivă. Este vorba despre pomul de Crăciun confecționat din fetru, care poate fi decorat și redecorat de copil de câte ori îi poftește inima. Cum să-l faci chiar la tine acasă, îți explicăm mai jos.

mamaplus

Bradul din fetru de perete

Materialele de care aveți nevoie:

  • Fetru la metru. Ideal este ca înălțimea bradului să fie mai mare decât a copilului, așa că în total este nevoie de aproximativ 1 metru de fetru de culoare verde pentru brad. Totodată, mai ai nevoie și fâșii mici de fetru în diferite culori, pentru a le folosi pentru confecționarea ”jucăriilor”;
  • Adeziv pentru lipirea bradului pe perete, preferabil să se poată lipi/dezlipi ușor;
  • Materiale pentru prinderea decorațiunilor (scai, mărgele, bolduri sau broșe);
  • Pompoane;
  • și... niște imaginație.
mamaplus

Mod de confecționare:

  1. Selectează modelul dorit de brad și desenează forma lui pe fetru, calculând dimensiunile cu o riglă. După asta, decupează forma bradului.
  2. Pentru alipirea decorațiunilor sunt două opțiuni: fie coși pe brad bucăți de scai, fie coși mărgelele.
  3. Următorul pas este crearea decorațiunilor. Aici poți face forme simple sau mai complicate în funcție de cât de creativitate. De asemenea poți cumpăra decorațiunile, dacă așa îți este mai ușor.
  4. Când totul este gata, lipește bradul pe perete cu adezivul special. Acum este momentul să îl chemi în ”ajutor” pe copil, care va decora brăduțul așa cum îi va pofti inimioara.

Brăduțul mobil din fetru

Pentru confecţionarea lui ai nevoie de fetru, o coală groasă de carton, nişte lipici şi câteva figurine simpatice de iarnă. Pe acestea le poți cumpăra de-a gata sau le poți face chiar tu destul de repede, tot din fetru.

mamaplus

Descoperă și alte variante alternative și ingenioase de brăduți în galeria foto de mai jos.