Deseori vara adulţii fac reparaţii în camera copiilor, cumpără mobilă nouă, planifică de ce vor avea nevoie în următorul an şcolar, însă nu le mai ajung forţe şi ingeniozitate pentru o amenajare interioară neobişnuită. Vă propunem să daţi culoare şi viaţă camerei cu ajutorul unor perdele hand-made. Nu, nu veţi avea prea mult de cusut! Dar de maşină de cusut veţi avea totuşi nevoie.

Perdele din hârtie

Perdele hand-made pentru camera copiilor: 3 variante simple

O metodă simplă şi eficientă de a înviora interiorul camerei pentru copii este să coaseţi nişte perdele de hârtie. De fapt, nici nu să coaseţi, cât să tăiaţi. Acestea sunt uşoare şi se unduiesc frumos la orice boare de vânt.

Veţi avea nevoie de:

  • hârtie, albă şi colorată;
  • aţă;
  • maşină de cusut.

1. Tăiaţi din hârtie albă şi colorată cercuri cu diametrul de 6-7 cm. Pentru aceasta faceţi un şablon din carton sau găsiţi un capac de mărimea necesară.

2. Coaseţi cercurile la maşina de cusut unul după altul, ca pe fotografie, lăsând între cercuri 1,5-2 cm. Pentru un rând veţi avea nevoie de 20-25 de cercuri, iar pentru întreaga perdea – 15-20 de rânduri.

3. Fixaţi rândurile gata cu piuneze pe peretele deasupra ferestrei sau pe galerie.

În loc de cercuri puteţi realiza alte figuri geometrice: triunghiuri, steluţe, fulgi. Dar ce ziceţi de perdelele tematice, de exemplu în stil marin? Puteţi confecţiona corăbioare, peştişori, stele de mare, crabi.

Perdele din pompoane

Perdele hand-made pentru camera copiilor: 3 variante simple

Viu colorate şi pufoase, pompoanele se potrivesc perfect în interiorul camerei de copii! Un astfel de decor poate fi instalat la geam, stelaje sau patul copilului.

Veţi avea nevoie de:

  • aţă (puteţi folosi rămăşiţe);
  • carton, foarfece.

1. Tăiaţi din carton două inele cu diametrul de 8 cm şi orificiul cu diametrul de 4 cm. Îmbinaţi inelele, punând între ele un fir de aţă, cu capetele în afară.

2. Înfăşuraţi strâns firul în jurul inelelor, lăsând liber locul pe unde ies capetele aţei. Tăiaţi aţele pe circumferința exterioară a inelelor, strângeți şi legaţi aţele interioare, formând pompoane.

3. Confecţionaţi numărul necesar de pompoane colorate, având în vedere că aveţi nevoie de 5-7 pompoane pentru un rând şi 5-9 rânduri pentru un geam.

4. Fixaţi pompoanele pe un fir lung, câte 5-7 bucăţi, lăsând între ele distanţe de 15-20 cm. Înainte de a fixa pomponul următor, înnodați aţa, ca pompoanele să nu alunece în jos.

5. La capătul firului cu pompoane faceţi un laţ: cu ajutorul lui veţi îmbrăca rândurile pe galerie.

Sistem de prindere „Pisicuţă”

Perdele hand-made pentru camera copiilor: 3 variante simple

Sistemele de prindere sunt rareori folosite în interioare, deşi sunt accesorii funcţionale şi frumoase. Puteţi confecţiona un sistem de prindere cu mâinile proprii, de exemplu sub formă de pisicuţă. Chiar dacă draperiile în camera copiilor sunt monotone, un astfel de accesoriu va arăta foarte original. Pisicuţa jucăuşă a urcat pe stor şi a lăsat soarele să intre în cameră. Treziţi-vă, e deja dimineaţă!

Veţi avea nevoie de:

  • fetru roşcat, 2 bucăţi 20 × 30 cm;
  • fetru alb, 1 bucată;
  • bandă adezivă;
  • elastic 10 cm;
  • aţă mouline şi aţe pentru brodat;
  • mărgele pentru ochi;
  • sintepon;
  • nasture.

Perdele hand-made pentru camera copiilor: 3 variante simple

1. Croiţi din fetrul roşcat corpul, capul, urechile şi coada – câte două detalii pentru fiecare element.

Perdele hand-made pentru camera copiilor: 3 variante simple

2. Din fetrul alb tăiaţi dungile pentru botic, spate şi coadă, precum şi partea interioară a urechilor. Lipiţi-le cu ajutorul benzii adezive pe detaliile corespunzătoare din fetrul roşcat: pe corp, cap şi urechiuşe – pe o singură parte, iar pe coadă – pe ambele părţi. Coaseţi piesele lipite pe contur.

3. Brodaţi boticul pisicii şi lipiţi mărgelele-ochişori.

Perdele hand-made pentru camera copiilor: 3 variante simple

4. Între cele două piese ale capului inseraţi urechiușele şi coaseţi pe contur, lăsând un orificiu pentru umplerea capului.

5. Coaseţi împreună toate piesele jucăriei în felul următor: între detaliile uneia dintre lăbuţele superioare fixaţi elasticul pentru încheietoare, iar pe cealaltă lăbuţă coaseţi nasturele, ca pe fotografie. Lăsaţi şi un orificiu pentru umplere.

6. Coaseţi coada în mod similar.

Perdele hand-made pentru camera copiilor: 3 variante simple

7. Umpleţi puţin capul, corpul şi coada pisicuţului cu sintepon şi îmbinaţi toate detaliile. Pisicuţul nostru este gata!

Puteţi folosi în calitate de sisteme de prindere şi anumite jucării moi – cel mai bine se potrivesc cele umplute nu prea tare. Încercaţi să coaseţi pe lăbuţele lor un nasture şi o încheietoare – sistemul de prindere pentru perdea este gata!

Sursa