PET-urile, pe lângă faptul că ne poluează planeta, pot fi o adevărată amenințare și în unele situații obișnuite. Un bărbat a aflat din experiență proprie ce se întâmplă atunci când uităm, într-o zi călduroasă de vară, o sticlă cu apă în mașină.

Vă amintiți de efectul pe care îl are o lentilă expusă la soare? Același efect îl poate avea o sticlă de apă lăsată în mașină.

O sticlă rotundă de plastic cu un lichid limpede poate juca rolul unei lentile care focalizează razele soarelui. Această căldură poate fi suficientă pentru a aprinde bancheta.

mamaplus

Tehnicianul auto care și-a povestit experiența se afla în mașină când a simțit miros de fum. La început nu a înțeles ce este. Apoi a observat că fumul venea de la o sticlă lăsată pe scaunul pasagerului. Această sticlă a reușit să aprindă tapițeria de piele. „Razele soarelui au au trecut prin sticlă și au aprins, în două locuri, scaunul pasagerului”.

Aceste două găuri sunt dovada celor întâmplate

mamaplus

Suprafața semicirculară a sticlei cu apă s-a transformat într-o lentilă colectoare care a a reușit să aprindă tapițeria.

Concluzia este următoarea: dacă ați decis să păstrați sticlele de apă în mașină, asigurați-vă că lumina soarelui nu nimerește direct pe ele.