Odată cu apariția unui copil în familie, viața sexuală a unui cuplu se schimbă complet. De cele mai multe ori, această schimbare nu este una în bine. Oboseala, rutina, problemele și grijile îi fac pe părinți să pună planul doi dorințele și plăcerile sexuale. Anume acesta este unul dintre motive pentru care se ajunge la certuri și lipsa armoniei în cuplu. Tocmai de aceea, este important să reușiți să vă faceți timp și pentru voi, chiar și atunci când aveți un copil. Sexul poate conviețui foarte bine cu meseria de părinte și nu trebuie să renunțați la el în momentul în care apare un copil în viața voastră.

Sexul în fața bebelușului, permis sau nu?

Există o limită de vârstă până la care ai voie să faci sex în fața bebelușului, fără a-l traumatiza în niciun fel. Dacă are mai puțin de 6 luni, atunci nu există nicio problemă în a vă manifesta dragostea în aceeași cameră cu el. Specialiștii susțin că la această vârstă este prea mic să înțeleagă ce se întâmplă în jurul lui. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că bebe este în siguranță în pătuț și să treceți la treabă.

Cum faci sex când ai în preajmă un copil de 1-2 ani?

Pe măsură ce crește și atinge pragul de 2 anișori, lucrurile încep să se complice, deoarece devine mai curios ca niciodată și adoră să stea în preajma voastră. În niciun caz nu mai este permis să faci sex în fața lui. Dimpotrivă, trebuie să vă luați ceva măsuri de precauție pentru a nu fi surprinși în timpul actului sexual. Copiii mici sunt foarte curioși din fire și dornici tot timpul să vadă ce se află în spatele ușilor închise. Ei ar putea fi foarte afectați emoțional dacă vă surprind făcând sex.

Singura șansă pentru a vă bucura de intimitate este atunci când copilul doarme - la prânz sau seara - sau când este în camera de joacă și este absorbit de ceea ce face. Chiar și așa, trebuie să fiți mai sprinteni că niciodată și să vă asigurați că ușa la cameră este bine închisă, pentru că oricând micuțul ar putea intra peste voi.

Sexul în preajma preșcolarului, sigur?

Pe la 3 anișori, curiozitatea copilului este foarte mare, dar începe să iasă la iveală dorința și nevoia de independență. Până la 6-7 ani, copilul nu va mai fi atât de atașat de voi și va dori să facă din ce în ce mai multe lucruri singurel.

Totuși, perioada preșcolară este una zburdalnică, iar faptul că acum se deplasează cu ușurință și este curios din cale-afară v-ar putea îngreuna eforturile de a vă furișa pentru a face sex. Trebuie să fiți mai precauți ca niciodată și să țineți departe intimitatea dormitorului de ochii lui. Dacă vă suprinde făcând sex, micuțul are la vârsta aceasta impresia că tati vrea să îi facă rău lui mami și s-ar putea speria foarte tare.

Nu abandona însă ideea de a te bucura alături de partener de scene fierbinți, dar ai grijă ca acest lucru să se întâmple când copilul doarme sau nu este acasă. Fiți creativi și inventivi și mereu pregătiți să o faceți "pe fugă" - înainte să vină copilul de la grădiniță, când este în parc cu bunicii etc. S-ar putea să fie chiar mai interesant și să condimenteze un pic viața voastră sexuală.

Sexul cu copii mari în casă, mai puține griji?

Pe măsură ce copilul crește, este important să îi cultivi în educația lui ideea că fiecare persoană are nevoie de intimitate, inclusiv el, că se bate la ușă înainte de a intra peste cineva și așa mai departe. Numai așa veți reuși să vă bucurați de momente de intimitate departe de curiozitatea copilului.