''Educația în regim online este un mit pentru Republica Moldova''. De această părere este Cristina Bivol, o moldoveancă stabilită cu traiul în România. Tânăra susține că copiii nu sunt pregătiți suficient de bine pentru a studia online, iar ceea ce profesorii de informatică predau elevilor nu mai este actual.

''O retrospectivă a primei săptămâni de școală (part I):

Educația online este un mit în Republica Moldova. Copiii nu vor să învețe sau le lipsesc minimele cunoștințe digitale pentru a o face. Vorbim de generația Z, că stau numai în telefoane și o să fie toți Zuckerbergi și Gates, dar de fapt 80% din ei nu știu să-și creeze un mail sau să se conecteze la o conferință. Și nu e vina lor. 

Toată vara profesorii au fost instruiți cu tot felul de "crap digital", platforme online care la nimeni nu trebuiesc, ca să le facă, cică, viața mai interesantă elevilor. Dar s-a gândit cineva că elevii habar nu au să folosească aceste platforme? S-a gândit cineva că "furnica" și "cangurul" nu sunt suficiente pentru a crea o minimă educație digitală? 

Dragi profesori de informatică, nu vreau să vă sar în cap la nimeni, dar când o să ieșiți toți să spuneți că ceea ce se predă în sec. 21 nu este nici actual, nici util. Încă nu este târziu. 

Le doresc profesorilor răbdare și părinților indulgență'', scrie tânăra pe o rețea de socializare.