Deseori, într-o căsnicie se evită orice fel de obiceiuri, deoarece, de multe ori, ele sunt asociate cu rutina și plictiseala. Această ipoteză nu este una tocmai corectă, iar obiceiurile sunt foarte utile și chiar pot evita un divorț!

Obiceiuri care vă pot salva căsnicia

Atingeți-vă mai des reciproc

Acesta nu înseamnă să vă pipăiți partenerul ori de câte ori aveți ocazia și nici nu vorbim de atingerile pasionale. Un obicei foarte util ar fi să vă îmbrățișați în locuri publice, când mergeți la plimbare, la restaurant sau la o întâlnire cu prietenii.

Țineți-vă de mână când vă plimbați!

Desigur, nu este necesar să vă țineți de mână fără încetare, și nici atunci când ieșiți din magazin cu o grămadă de pachete să insistați să vă țineți de mână deoarece veți părea ridicoli. Dar atunci când vă plimbați liniștiți prin parc sau pe stradă, ținerea de mână este nu doar placută, ci, și foarte utilă pentru o relație.

Mergeți la culcare împreună

Oricine se ceartă și în orice cuplu există conflicte, dar încercați să găsiți un numitor comun atunci când vine vorba de culcare. Faceți un obicei de a merge la culcare împreună, indiferent de discuțiile sau conflictele care au avut loc peste zi.

Dezvoltați-vă interesele comune

Căsătoria se bazează nu numai pe pasiune și sex. Este important ca soții să fie cu adevărat prieteni apropiați cu interese comune. Dacă nu aveți interese comune, începeți să vi le creați. De exemplu, puteți merge la cursuri de prelucrare a ceramicii. Cine știe, poate că această ocupație va deveni o pasiune. La urma urmei, în filmul "9 săptămâni și jumătate", Kim Basinger și Mickey Rourke s-au îndrăgostit când modelau un ulcior.  

Obiceiuri care vă pot salva căsnicia

Învăța-ți să iertați

Certurile și concentrarea permanentă asupra unor defecte sau neajunsuri pot distruge chiar și cea mai puternică dragoste. Luați-o mai ușor și încercați să treceți peste inconveniente. Încetați să mai căutați „nod în papură”. De aici și până la soția isterică e doar un singur pas.

Fiți mai pozitivi!

Încercați să vedeți în orice situație jumătatea plină a paharului. Încetați să vă gândiți că soțul din nou nu a ghicit ce cadou v-ați dorit, gândiți-vă că el vă iubește și orice cadou ar fi ales, el a fost ales anume pentru dvs., și-a pierdut din timpul lui ca să vă facă pe plac! Schimbați modul de gândire și începeți să gândiți pozitiv!

Spuneți-vă vorbe dulci, alintați-vă, faceți complimente

Mulți dintre noi atunci când își privesc soțul sau soția își spun în gând: „ Cât e de frumoasă!” sau „cât de norocoasă sunt că e al meu!” etc, dar, de obicei, aceste gânduri nu le rostim în glas. Atunci când suntem nemulțumiți, reacționăm imediat, de ce atunci când suntem plăcut surprinși nu spunem nimic? Spuneți mai des „Te iubesc” „Bună dimineața”„Noapte bună”. Astfel puteți șterge orice urmă de ceartă, dacă a avut loc vreo una.  

Obiceiuri care vă pot salva căsnicia

Sunați-vă sau trimiteți SMS-uri pe parcursul zilei

Atenție însă nu exagerați. Apelurile sau sms-urile prea multe devin enervante. Așa că maximum în acestă situație sunt 3 apeluri sau 3 sms-uri. Scrieți ceva frumos, amintiți-i partenerului de clipele frumoase, dar ai grijă ca mesajele să fie cât mai scurte.