Creierul femeii se schimbă după ce devine mamă, în sensul propriu al cuvântului. Oamenii de știință au demonstrat că, la 4 luni după naștere, cantitatea de materie cenușie din creierul femeii se mărește. Schimbarea fizică nu este singura. Întreaga viață i se modifică și se transformă într-un job full-time. Cu toții avem nevoie de concediu de la orice tip de job am avea, iar acesta, al maternității nu face excepție. Oricât de ciudat ar putea să sune, și mamele au nevoie din când în când de câte o pauză de la prețioșii lor copii.

mamaplus

În momentul în care în viața unei femei apar copiii, atenția principală este asupra lor, iar timpul rămas pentru satisfacerea nevoilor personale scade foarte mult. Mama nu ar trebui să uite total de ea.

Poate la prima vedere pare greșit să-ți lași copiii pentru o scurtă pauză, dar nu e. Să vrei să petreci puțin timp cu tine nu înseamnă că ești o mamă rea, ci înseamnă că îți dorești fericirea pentru tine și familia ta.

Din când în când îți permiți să îți iei o scurtă vacanță care poate fi sub forma unei drumeții la munte, un weekend cu prietenele, o noapte acasă la prietena ta cea mai bună etc.

Treburile casnice, rezolvarea problemelor legate de copii, toate contribuie la adunarea oboselii. Cu cât ești mai obosită și mai stresată, cu atât are de suferit mai mult și atmosfera din casă. Așadar, câteva clipe libere de la responsabilitățile de mamă nu îți vor face bine doar ție, ci și întregii familii.

După mini-vacanță vei putea să faci față mai ușor treburilor zilnice și nu vei claca la prima poznă pe care o vor face cei mici, ci din contră, vei putea să te amuzi și să te bucuri odată cu ei de copilărie. O mamă odihnită are mai multă putere și mai multă bucurie de a se ocupa cât mai bine de copilașii ei.

În momentul în care cineva drag pleacă începem să-i simțim lipsa, să ne fie dor de acea persoană și să o apreciem și mai mult. Asta se întâmplă și în lipsa mamei. Familia începe să aprecieze mai mult toate sacrificiile și lucrurile mărunte pe care o mamă le face și pe care ceilalți membri ai familiei nu le apreciau suficient.

Pe de altă parte, și mamei i se face dor de casă și așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă, iar atitudinea față de sarcinile zilnice se transformă din „trebuie” în „vreau să”. O perioadă de odihnă este o oportunitate pentru mamă de a se gândi la nevoile și dorințele ei.

Sursa