Virusul de tip nou a pus-o la grea încercare pe tânăra jurnalistă și scriitoarea Adriana Vasilcov. Ea și-a expus recent povestea personală pe rețelele sociale în speranța că oamenii vor deveni mai atenți și vor respecta mai mult normele de protecție, pentru că virusul nu cruță și te poate lovi exact când nu te aștepți. Așa s-a întâmplat și în cazul ei, când, în data de 7 iulie i-a venit testul pozitiv la COVID-19. După mai bine de o lună de la internarea în Spitalul ”Sf. Arhanghel Mihail”, Adriana a decis să-și ia inima în dinți și să povestească tot, pe îndelete.

Când afli că ești pozitivă, credeți-mă că-ți îngheață toate simțurile.

Hai să le luăm pe rând... SIMPTOME: Pierderea mirosului m-a făcut să bat alarma. Însoțite de niște dureri musculare de parcă te calcă trenul. Febră nu aveam. Un pic de slăbiciuni și gata. Frica pune prima mâna pe tine. Important să-i dai peste labă, să-i dai de înțeles că n-are nicio șansă. Mie mi-a reușit asta abia a doua zi de la internare. Primele investigații făcute la spital au arătat că am pneumonie bilaterală. Zic, nu. Eu nu am febră. E imposibil, domn doctor. E posibil. Covidul adoră să lucreze в тихоря (tr.red.: în liniște). Să te facă să crezi că ești bine, dar de fapt...

TRATAMENT: Am stat cuminte și le-am permis îngerilor sau eroilor de la spital să mă trateze. Luam tratament pentru pneumonie, dar și pentru sânge. Zaraza îngroașă sângele, iar asta poate crea alt buchet de complicații. M-am făcut bine repede. După două săptămâni am dat primul test. Surprize. E POZITIV. În total am avut cinci teste pozitive și abia al șaselea mi-a adus libertatea.”

mamaplus

Eu niciodată n-o să uit ce am văzut acolo...

N-o să uit cum l-am condus pe Domnul Mihai la renghen, iar după jumătate de oră a fost transportat în terapie intensivă. N-o să uit durerea și ziua neagră a colegelor de salon. În aceeași zi, o femeie și-a pierdut sora, iar alta tatăl. Decese provocate de Covid. N-o să uit dorința arzătoare de a trăi a oamenilor, lupta lor, bunătatea, poveștile. N-o să uit tonele de transpirație a asistentelor medicale și a femeilor de serviciu. Eu nimic nu uit... Am avut noroc de cei mai buni doctori: Cornel Nogai, Ana Botoșan. Toată echipa secției Neurologie, va iubesc. Să fiți sănătoși... Nu glumiți.”, scrie Adriana Vasilcov pe Facebook.

Tânăra a mai menționat că povestea ei exprimă doar o mică parte din tot amalgamul de emoții și stări grele prin care a trecut la mijlocul acestei veri. Ea și-a exprimat speranța că astfel îi va determina pe cei sceptici să-și schimbe părerea.

Reamintim că ieri în Republica Moldova s-au înregistrat 626 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 31.415 cazuri, dintre care 8.332 cazuri sunt active.