Ashley Crandell în vârstă de 36 de ani era convinsă că nu va mai putea avea al doilea copil, întrucât suferea de infertilitate secundară. După patru ani în care a încercat să rămână însărcinată pe cale naturală, Ashley a decis că vrea să încerce procedura de fertilizare in vitro. După mai multe investigații, medicii i-au recomandat însă o altă procedură, mai puțin invazivă.

”Mereu mi-am dorit să am o familie mare. Am încercat să rămân pozitivă, însă au existat și momente în care lăsam mâinile în jos și simțeam că nu vom mai reuși niciodată să obținem o sarcină, pentru că corpurile noastre nu funcționau cum trebuie.”, a mărturisit femeia pentru publicația TODAY.

Conform investigațiilor medicale, Ashley suferea de sindromul ovarelor polichistice, iar soțul ei avea motilitate insuficientă a spermatozoizilor. Prin urmare, medicii le-au recomandat inseminarea artificială –  una dintre tehnicile adiționale de reproducere asistată, ce constă în introducerea spermei partenerului direct în uter, cât mai aproape de data ovulației.

Deși cei doi erau sceptici în privința rezultatului acestei proceduri medicale, șase săptămâni mai târziu Ashley se afla în cabinetul medicului pentru a-și vizualiza viitorii bebeluși la ultrasonografie.

mamaplus

”Îmi amintesc cum ascultam bătăile inimioarelor și nu știam ce să fac – să fiu extaziată sau să rămân în stare de șoc. Până la urmă am rămas cu ambele sentimente și eram extrem de fericită.”, povestește proaspăta mămică.

Cvadrupleții au venit pe lume în luna februarie, într-un spital din statul american Arizona. Toți patru bebeluși au petrecut 10 săptămâni în secția de terapie intensivă pentru nou-născuți pentru a învăța cum să mănânce și să respire de sine stătător.

mamaplus

După o perioadă de așteptare îndelungată, mămica și-a putut ține în brațe bebelușii.

mamaplus

Wesley, Emma, Nora și Leah au fost întâmpinate cu emoții pozitive și de surioara lor mai mare, în vârstă de cinci anișori.

mamaplus

”Atunci când ești însărcinată cu cvadrupleți, unicul gând care sperie este că porți în tine patru omuleți mici. Îi admiram la ecografie în fiecare săptămână, dar nimic nu se compară cu momentul în care i-am luat în brațe pentru prima dată. Este o binecuvântare să fiu mama lor.”, a mai mărturisit Ashley Crandell.

mamaplus