Măsurarea temperaturii la intrarea în supermarketuri este un lucru necesar, care este pus în aplicare în mai multe țări ale lumii, inclusiv în Republica Moldova. Șeful ANSP, Nicolae Furtună, spune că această măsură este una mai mult decât necesară, mai ales acum, când au fost raportate cazuri noi de infectare în rândul angajaților magazinelor.

„Măsurarea temperaturii în marketuri este o măsură de filtrare și selecție a celor febrili. Este o măsură care și-a arătat dreptul la viață în mai multe țări, este necesară. Riscul de a contracta infecția în marketuri este unul relativ înalt. Am venit cu recomandări pentru marketurile alimentare, măsurarea temperaturii, purtarea măștii. Avem deja mai multe cazuri de infectare a personalului marketurilor”, a declarat Nicolae Furtună.

Metoda e ieftină si rapidă. Un termometru îndreptat în zona frunții dă verdictul în câteva secunde. Dar există și mijloace mai sofisticate. Dotate cu o camera cu infraroșu, dronele pot prelua temperatura trecătorilor de la distanță. În Emiratele Arabe Unite, oamenii legii poartă căști care pot analiza temperatura a 200 de persoane pe minut, relatează Reuters.

Măsurarea temperaturii poate deveni un gest practicat în fiecare zi, poate chiar de mai multe ori pe zi în cazul aceleași persoane.