mamaplus

„Mamele trebuie să-i învețe pe tați de la început cum să interacționeze cu copiii”, susține psihoterapeutul Daniela Popa

-
//
14.05.2020

Nașterea unui copil în familie este o mare binecuvântare pentru ambii părinți. Deși legătura dintre mamă și bebeluș este una clară, relația dintre tată și copil se formează în timp, cu răbdare și interes. Atât mama, cât și tatăl copilului trebuie să își asume în totalitate creșterea și dezvoltarea celui mic, să se implice cu responsabilitate în viața lui, fără să se certe și să provoace probleme de cuplu.

Bărbatul are un ritm mai lent de a se adapta la rolul de tată, însă cu ajutorul partenerei sale, poate învăța cum să devină un părinte minunat pentru copilul lui.

Psihoterapeutul Daniela Popa susține că proaspăta mămică nu trebuie să-și oblige bărbatul să facă anumite lucruri pentru care el nu este deocamdată suficient pregătit, ci să-l învețe corect cum să construiască o relație armonioasă cu copilul.

În cadrul reportajului din emisiunea Mama Mia, specialistul explică de ce bărbatul se adaptează mai greu la ideea statutului de tată și cum poate fi ajutat să depășească orice fel de bariere în acest sens.

P.S. AICI poți viziona ediția integrală a emisiunii Mama Mia cu Magdalena Adebayo, antreprenoare și mamă a trei copii.