Fiecare femeie este diferită, iar în momentul în care devine mamă, este și mai imprevizibilă. Cu toate acestea, există câteva schimbări cu care s-ar putea să se confrunte, atunci când se reîntoarce la serviciu, după concediul postnatal. Află aici care sunt acestea!

mamaplus

Te simți vinovată

Sentimentul de vină pe care-l simte o mamă, atunci când se reîntoarce la serviciu, este cât se poate de real și de crunt. Rar ți-i dat să auzi de la vreo mamă că i-a fost foarte ușor să se reîntoarcă la serviciu și că din prima zi a reușit să se reacomodeze lejer cu acea nouă viață.

Oricât de mult își doresc mamele să se întoarcă la serviciu, indiferent de cât de minunat este acesta, sentimentul de vinovăție pe care-l simt e cât se poate de prezent și durează ceva timp până când reușesc să treacă peste acea etapă, să se „ierte” și să se accepte.

Ai nevoie de o perioadă de reacomodare

Pentru fiecare femeie este diferit. Această perioadă poate însemna pentru o mamă o săptămână, pentru altă mamă o lună sau chiar mai mult. În cele din urmă, toate mamele reușesc să-și gestioneze emoțiile, să-și ajusteze nevoile și încearcă să jongleze între sarcinile și responsabilitățile de acasă și cele de la serviciu.

Și toate mamele susțin că un „ajutor” bun în toată această reacomodare este atunci când își văd copilul integrat la grădiniță, că îl văd pe copil fericit alături de bonă, de bunică, de rudă, de oricine îl îngrijește atunci când mama e la serviciu.

Simți că trebuie să le demonstrezi celorlalți și ție că poți (mai) multe

Multe mame atunci când se reîntorc la serviciu au impresia că vor fi judecate sau pur și simplu, își fac mult prea multe griji că nu se vor descurca cu sarcinile pe care le au de făcut sau că nu vor mai fi apreciate la fel ca înainte.

Există și mame care încearcă să-și ia sarcini și responsabilități în plus pentru că simt nevoia să-și demonstreze sau să le demonstreze celorlalți că sunt competente, că pot, că reușesc. Specialiștii susțin că acest lucru este firesc, atâta timp cât munca în plus este într-adevăr observată și apreciată de ceilalți.

Simți că ești mai eficientă în tot ceea ce faci. Și chiar ești!

Chiar dacă erai destul de productivă și înainte, după ce ai devenit mamă, s-ar putea să descoperi că ai mai multe abilități de gestionare eficientă a timpului.

Știi cât de organizate și eficiente devin femeile la serviciu după ce devin mame și că știu că trebuie să termine un proiect, o sarcină pentru a merge să-și ia copilul de la grădiniță sau de la școală? Uite asta „da” prioritizare și eficiență, domnilor!

Sursa