Fetița de patru ani din Malta a adus zâmbete pe fețele spectatorilor la o prezentare de modă. Francesca Rausi, care are sindromul Down, a pășit plină de bucurie și curaj pe podium alături de peste 20 de alte modele cu vârste cuprinse între patru și 24 de ani.

„Francesca este model de când era încă foarte mică. Îi place foarte mult și a fost primul copil mic din Malta care a participat la o competiție de modelling și a câștigat titlul de model de top junior”, a declarat mama fetei, Michelle Rausi.

Ea spune că Francesca și-ar dori să devină un model profesionist într-o bună zi și speră că va atrage prin cariera sa viitoare o mai bună conștientizare cu privire la sindromul Down.

Francesca a câștigat deja premiul „Cel mai bun model Super Junior” la competiția Miss Junior Malta. Fetița a împărtășit scena cu modelul australian Madeline Stuart, în vârstă de 23 de ani, cunoscută drept primul model cu sindromul Down care defilează. „Scopul nostru este să creăm o incluziune reală, încercând să implicăm toate diferitele dizabilități prin spargerea barierelor mentale ale celor care văd dizabilitatea ca o limită”, a declarat organizatoarea prezentării de modă, Tiziana Randisi.