În unele instituții medicale de la noi accesul mamelor cu cărucioare este restricționat, în mare parte din motive de igienă. Mai multe mămici se arată nemulțumite de această restricție și au decis să lanseze o petiție online în care solicită Ministerului Sănătății soluționarea acestei probleme.

Autorii petiției au publicat și o listă a instituțiilor medicale, în care mai multe mămici nu au avut acces cu cărucioarele, pe motiv că ”se aduce mizerie de afară”.

  • Centrul Consultativ Diagnostic Ciocana – str. Vadul lui Vodă, 80
  • Centrul Medicilor de Familie Nr. 1 (CMF-1) – str. Titulescu 37
  • Centrul Medicilor de Familie Nr. 2 (CMF-2) – str. Dacia 5/2
  • Centrul Medicilor de Familie Nr. 7 (CMF-7) – str. V. Dokuceaev 11 A
  • Centrul Medicilor de Familie Nr. 10 (CMF-10) – str. Socoleni 19
  • Centrul Medicilor de Familie Nr. 11 (CMF-11) – str. Petru Rareș 30
  • Centrul Medicilor de Familie Nr. 12 (CMF-12) – str. Miron Costin 17/1
  • Institutul Mamei si Copilului 2 – str. Burebista 93

Autoarea petiției, Victoria Simion, este mamă a doi copii și spune că își dorește ca prin intermediul acestei petiții să se obțină un regulament oficial în ceea ce privește accesul mamelor cu cărucioare în instituțiile medicale din Republica Moldova.

”Copilul meu mai mare are un an și jumătate, iar cel mic împlinește în curând patru luni. Problema a apărut după prima naștere și a rămas la fel de stringentă și după apariția celui de-al doilea copil. M-am dus la vaccin, copilul avea două luni și dormea în cărucior. La ușă mi-au spus că aduc murdărie cu căruciorul și să îl las pe hol. Le-am zis că pot să mă descalț cu această ocazie, pentru că oricum aduc murdărie de afară cu încălțămintea. Este strigător la cer, mai ales când ai niște probleme de sănătate care nu îți permit să îți ții în brațe bebelușul timp de câteva ore, cât stai în așteptare la policlinică.

Iarna trecută am fost la vaccin cu copilul mai mare si eram însărcinată în șapte luni. Medicii nu îmi spuneau nimic, însă servitoarele mă priveau cu ochi răi pentru că intrasem cu căruciorul. Le arătam burta, ca să pot să trec mai departe... Avem nevoie de un regulament oficial care să soluționeze cumva această problemă. Deocamdată este un haos total”, a declarat Victoria Simion pentru MamaPlus.