În data de 26 ianuarie, cunoscuta vloggeriță de la noi a devenit mamă pentru a doua oară. Micuțul Simon a adus multă bucurie în familia ei, dar și multe întrebări din partea urmăritorilor săi curioși. În timp ce unii o felicitau sau o întrebau cum a decurs nașterea, alții se arătau nedumeriți de decizia ei de a nu boteza copilul. Mai mult decât atât, o urmăritoare a întrebat-o pe Katy Black dacă nu îi este frică să-și arate copilul pe Instagram, pentru că o vorbă din popor zice că astfel cineva l-ar putea ”deochea”.

”Asta scriu oameni maturi? Terminați cu superstițiile băbești! Nu mă tem! Nu schimbă nimic botezul copilului – e doar o tradiție! Chiar vă rog să nu mă mai urmăriți dacă nu puteți să primiți acel fapt că e viața noastră și noi o trăim altfel. Deja e prea de tot… Voi faceți ce vreți cu copiii voștri, măcar de zece ori pe an botezați-I, iar eu fac ceea ce cred că e mai bine pentru mine și familia mea”, a fost replica dată de Katy Black.

Ea a mărturisit anterior că a primit zeci de mesaje de acest fel și s-a arătat indignată de faptul că foarte multă lume este lipsită de bun simț și toleranță. Katy a menționat în repetate rânduri că Simon va fi botezat atunci când va crește mai mare și va fi conștient de ceea ce se întâmplă.

De altfel, tot mai multe mămici de la noi sunt de aceeași părere și nu-și încreștinează copiii la vârste foarte fragede, sfidând credințele populare și tot felul de superstiții. Este și cazul nutriționistei Tany Vander, care a luat aceeași decizie în privința botezului fiului său Adam în vârstă de 10 luni.

”Nu l-am botezat. Avem în plan să-l botezăm atunci când va crește el și dacă va decide el. Consider eu că este corect să-i dau lui de ales fiindcă el este mic, acum nu poate să decidă nimic și reiese că părinții fac pentru el asta, dar nu se știe dacă va crește mare și va dori să aibă această credință. De asta va crește, și cum Isus s-a botezat la 33 de ani, cred că are și Adam tot timpul înainte să se boteze dacă va dori.”, a mărturisit Tany Vander.

Botezul copilului a fost întotdeauna un subiect controversat în rândul mămicilor. Până la urmă, decizia le aparține în totalitate, în funcție de părerea personală și convingerile religioase.