Izolarea în timpul pandemiei va inhiba dorința sexuală în interiorul cuplurilor, iar situația va continua și după ieșirea din carantină, susține vicepreședintele Societății Catalane de Sexologie, Antonio Bolinches.

”Teama de a infecta sau de a fi infectat va conduce la creșterea autosatisfacției și a sexului cibernetic. Este o consecință a sfaturilor de distațare socială. Așa cum va trebui să facem față unei crize economice, va exista și o criză de încredere în ceea ce privește contactul fizic”, potrivit unei publicații spaniole.

El se așteaptă ca 20% din cupluri să se despartă, dar a precizat că previziunile sale nu îi includ pe tineri și spune că cei sub 30 de ani vor reveni cel mai rapid la normalitatea sexuală.

De exemplu, oficialii chinezi spun că au primit foarte multe solicitări de la cupluri care vor să divorţeze. La starea civilă din Dazhou, un oraş din provincia Sichuan, au fost înregistrate peste 300 de cereri, din 24 februarie şi până acum, scrie Daily Mail.

Autorităţile au găsit repede explicaţia: soţii petrec prea mult timp împreună în acelaşi spaţiu, din cauza carantinei impuse.